Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Filistin Kızılayı Açıkladı: Gazze'de Açlık ve Susuzluktan Ölen Çocuk Sayısı 31'e Yükseldi

Filistin Kızılayı Açıkladı: Gazze'de Açlık ve Susuzluktan Ölen Çocuk Sayısı 31'e Yükseldi

Filistin Kızılayı'nın açıkladığı verilere göre, ölen çocuk sayısı 31'e yükseldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Filistin Kızılayı Açıkladı: Gazze'de Açlık ve Susuzluktan Ölen Çocuk Sayısı 31'e Yükseldi
KAYNAK: İHA

Filistin Kızılayı (PRCS) tarafından yapılan son açıklamaya göre, Gazze Şeridi'nde açlık ve susuzluktan kaynaklanan ölümler artmaya devam ediyor.

Çocukların yaşamını yitirdiği bu trajik durumda, ölen çocuk sayısının 31'e yükseldiği bildirildi. İsrail'in Gazze Şeridi'ni ablukaya alması ve yardım girişlerini sınırlaması, bölgedeki beslenme yetersizliğinin ve acil tıbbi yardımın önemli ölçüde azalmasına neden oluyor.

BM ve Diğer Kuruluşlardan Endişe Verici Veriler

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Gazze'deki çocukların karşı karşıya olduğu acil beslenme sorununa dair çarpıcı veriler paylaştı. OCHA'nın açıklamasına göre, 50 binden fazla çocuk akut beslenme yetersizliğiyle mücadele ediyor. İsrail'in 1 Mart'tan bu yana yardım misyonlarının yüzde 30'unu Gazze'nin kuzeyine erişimini engellemesi, bölgedeki insani yardım çabalarını ciddi şekilde engelliyor ve çocukların yaşamını tehdit ediyor.

Nüfusun yüzde 75'ten fazlası yerinden edildi

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze'deki yıkımın boyutuna ilişkin çarpıcı bir rapor yayınladı. UNRWA'nın verilerine göre, bölgedeki evlerin yaklaşık yüzde 62'si saldırılardan etkilendi ve ciddi hasar gördü veya tamamen yıkıldı. Açıklamada, İsrail'in sivil yerleşim birimlerine yönelik saldırılarının yanı sıra, yerinden edilmiş ailelerin sığındığı BM binalarının dahi hedef alındığı vurgulandı. Bu trajik durumda, nüfusun yüzde 75'ten fazlasının yerinden edildiği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da Dezavantajlı Bölgedeki Çocuklara Bayramlık Kıyafet Dağıtıldı

Adana'da Dezavantajlı Bölgedeki Çocuklara Bayramlık Kıyafet Dağıtıldı