Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Fas'taki deprem anı kameralara yansıdı

Fas'taki deprem anı kameralara yansıdı

Fas'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem, ülke tarihinde son yüzyılın en büyük depremi olarak kayıtlara geçti. O anlar kameralara yansıdı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Nihat Saraç

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, ülkede 7 büyüklüğünde bir depremin yaşandığını duyurdu. Bu depremin merkez üssü, ülkenin kuzeyindeki Marakeş'in El-Huz bölgesiydi ve deprem 8 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Fas İçişleri Bakanlığı, depremin etkisiyle ülkenin birçok kentinde hissedildiğini ve ilk belirlemelere göre 632 kişinin hayatını kaybettiğini, 153 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ölümler Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Chichaoua gibi şehirlerde meydana geldi.

Açıklamada, yerel kurumlar, emniyet güçleri ve sivil savunma ekiplerinin depremin neden olduğu zararın tespiti ve yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için tüm çabalarını gösterdiği ve vatandaşlara sakin olma çağrısında bulunuldu. Ayrıca, Fas Kanal 1 Televizyonu'nun depremin birçok kentte hasara neden olduğunu bildirdiği ve "El-Yevm 24" haber sitesinin Marakeş'te bazı binaların çöktüğünü belirttiği aktarıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü iş insanı evini boşaltması için milyonlar verdi

Ünlü iş insanı evini boşaltması için milyonlar verdi