Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Essex Üniversitesi: Okulda Zorbalık Yapanlar Daha Yüksek Gelir Elde Ediyor

Essex Üniversitesi: Okulda Zorbalık Yapanlar Daha Yüksek Gelir Elde Ediyor

Araştırmacılar okulda zorbalık yapan çocukların ileride daha yüksek gelir elde ettiği bir araştırma sonuçlarına göre, agresif davranışlar ve okul başarısı arasında güçlü bir ilişki bulunduğunu açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Essex Üniversitesi: Okulda Zorbalık Yapanlar Daha Yüksek Gelir Elde Ediyor
KAYNAK: Haber Merkezi

50 yıldan uzun süren bir araştırmaya göre, okul çağında zorbalık yapan veya öfke patlamaları yaşayan çocuklar, orta yaşlara ulaştıklarında yaşıtlarına göre daha fazla gelir elde ediyorlar.

İngiliz medyası, bu bulgunun uzun zamandır kabul gören "zorbalığın başarısı sadece okula kadar" tezini çürüttüğünü belirtti.

Essex Üniversitesi'nin Araştırması

Britanya'daki Essex Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Merkezi'nden gelen araştırmacılar, bu çocukların yetişkinlik dönemlerinde işlerinden daha fazla memnun olduklarını ve kariyerlerinde daha istenen pozisyonlarda bulunduklarını tespit etti.

Bugün yayımlanan araştırma, İngiliz Kohort Çalışması kapsamında 1970 doğumlu 7 bin kişinin hayatlarını takip ederek elde edilen verilere dayanıyor. Araştırma ekibi, bu verileri 1980'lerde, katılımcıların 10 yaşlarında oldukları dönemde öğretmenlerin sosyal ve duygusal durumlarıyla ilgili raporlarla karşılaştırdı ve 2016'da katılımcılar 46 yaşına geldiğinde durumlarını yeniden değerlendirdi.

Prof. Emilia Del Bono'nun Değerlendirmesi

Araştırmanın yazarlarından Prof. Emilia Del Bono, "Öğretmenlerin, dikkat eksikliği, akran ilişkileri ve duygusal dengesizlik gibi sorunlar yaşayan çocukların, gelecekte daha az kazandıklarını görmek sürpriz değil. Ancak okuldaki agresif davranışlar ile daha sonraki yaşamda daha yüksek gelir arasında güçlü bir ilişki bulmak şaşırtıcı" dedi.

Okul Ortamının Rolü

Del Bono, "Sınıflarımızın rekabetçi olması ve çocukların bu rekabette agresif davranışlar sergilemeleri mümkündür. Daha sonra bu davranışları iş hayatına taşıyarak daha yüksek maaşlı işler için agresif bir şekilde rekabet edebilirler. Belki de disiplin kavramını gözden geçirmeli ve bu karakter özelliklerini çocuklara daha olumlu bir şekilde öğretmeliyiz" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Öğretmen Raporlarına Dayalı Bulgular

Del Bono, Ben Etheridge ve Paul Garcia, ilkokul öğretmenlerinin çocukların davranışları hakkında verdiği yanıtları incelediler. Araştırmacılar, öğretmenlerin öfke patlamaları, zorbalık veya diğer çocuklara karşı saldırgan davranışlar sergileyen çocukların, 2016 yılında yetişkinlik dönemlerinde %4 daha fazla gelir elde ettiklerini belirledi.

Ebeveyn Tavsiyesi

Del Bono, bulguların ebeveynleri çocuklarını daha agresif olmaya teşvik etmemesi gerektiğini vurgulayarak, onlara çocuklarına "haklarını savunmayı öğretme" tavsiyesinde bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Felaket Geliyor! Hazırlıklı Olun! Meteoroloji Uyardı! Antalya İstanbul İzmir Dikkat!

Felaket Geliyor! Hazırlıklı Olun! Meteoroloji Uyardı! Antalya İstanbul İzmir Dikkat!