Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Hizbullah'tan İsrail'e Saldırısı: Ramat David Hava Üssü Hedef Alındı

Hizbullah'tan İsrail'e Saldırısı: Ramat David Hava Üssü Hedef Alındı

Hizbullah, geçtiğimiz hafta İsrail’in düzenlediği saldırılara karşılık olarak füze saldırıları başlattı. Hava Üssü’ne fırlatılan füzeler gerilimi artırdı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hizbullah'tan İsrail'e Saldırısı: Ramat David Hava Üssü Hedef Alındı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Hizbullah, geçtiğimiz hafta İsrail’in düzenlediği saldırılara karşılık olarak füze saldırıları başlattı.

Ramat David Hava Üssü’ne fırlatılan Fadi 1 ve Fadi 2 füzeleri, bölgedeki gerilimi artırdı.

saldırılara yanıt niteliğinde

Lübnan’daki Hizbullah Hareketi, İsrail’in çağrı cihazı ve telsizlerine yönelik saldırılarına karşı füze saldırısı başlattı. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen saldırıda, Hizbullah, İsrail’in Hayfa kentinin kuzeyindeki savunma teknolojisi şirketi Rafael kompleksini bombaladığını duyurdu. Açıklamada, “Onlarca Fadi 1 ve Fadi 2 füzesi ile Katyuşa roketleri fırlatıldı” ifadeleri kullanıldı.

sivil kayıplara dikkat çekildi

Hizbullah, bu saldırıyı, İsrail’in Salı ve Çarşamba günlerinde Lübnan'da gerçekleştirdiği saldırılara karşılık olarak nitelendirdi. Ayrıca, İsrail’in Ramat David Hava Üssü’ne yapılan füze saldırılarının, “Lübnan'ın çeşitli bölgelerini hedef alan ve birçok sivilin hayatını kaybetmesine neden olan İsrail saldırılarına” bir yanıt olduğu belirtildi.

roket saldırısının bilançosu

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Hizbullah tarafından Lübnan’dan İsrail'in kuzeyine yaklaşık 85 roket fırlatıldığını açıkladı. IDF, “Roketlerin bir kısmı önlendi, diğerleri ise Hayfa yakınlarındaki Kiryat Bialik ve Aşağı Celile'deki Moreshet’e isabet etti” ifadelerini kullandı. Kiryat Bialik'e düşen bir roketin üç kişinin yaralanmasına yol açtığı kaydedildi.

eğitim faaliyetlerine ara verildi

Hizbullah'ın saldırıları sonrası, İsrail’in Acre, Nahariyye, Tiberya, Safed ve Hayfa kentlerinde eğitim faaliyetlerine ara verildi. Bölgedeki okullar, güvenlik endişeleri nedeniyle kapatıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İran'da Kömür Madeninde Patlama: 30 Ölü 17 Yaralı

İran'da Kömür Madeninde Patlama: 30 Ölü 17 Yaralı