Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan: Ermenistan Azerbaycan ile görüşmeyi reddederse savaş çıkabilir

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan: Ermenistan Azerbaycan ile görüşmeyi reddederse savaş çıkabilir

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, sınır müzakereleri ve iade edilmeyen köyler konusunda Azerbaycan'ı uyararak savaşın kapısını aralıyor. Azerbaycan'ın talepleri ve bölgedeki stratejik önemi haberimizde!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan: Ermenistan Azerbaycan ile görüşmeyi reddederse savaş çıkabilir
KAYNAK: İHA

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin kuzeyinde bulunan Tavuş ilinin sınır bölgelerini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Paşinyan, halkına önemli uyarılarda bulundu.

Ziyaret sırasında yaptığı açıklamalarda Paşinyan, ülkenin sınırlarının belirlenmesi ve çizilmesi konusunda Azerbaycan ile yapılacak görüşmelerin önemine vurgu yaptı. Ermenistan'ın, Azerbaycan'a ait olan köyleri iade etmemesi durumunda ortaya çıkabilecek sonuçları dile getiren Paşinyan, bu durumun savaşa yol açabileceği uyarısını yineledi.

Azerbaycan'ın Talepleri

Azerbaycan, Ermenistan ile sürdürdüğü sınır müzakerelerinde, Ermenistan tarafından işgal edilen Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli ve Kızılhacılı köylerinin şartsız olarak geri verilmesini talep ediyor. Bu köyler, Azerbaycan'ın Gazah iline bağlıdır ve 1990-1992 yılları arasında Ermenistan tarafından işgal edilmiştir.

Stratejik Önem Taşıyan Köyler

En az 30 yıldır kimsenin yaşamadığı bu dört köy, stratejik bir konumda bulunmaktadır. Ermenistan ile Gürcistan arasında yer alan bu köyler, sınır bölgelerinde yer alması nedeniyle büyük önem taşımaktadır. Azerbaycan ise topraklarının iadesini, barış anlaşması için bir ön şart olarak görmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
EBYÜ'de İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi Anısına Resim Sergisi

EBYÜ'de İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi Anısına Resim Sergisi