Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ERDOĞAN VE PUTİN'İN KRİTİK GÖRÜŞMESİ

ERDOĞAN VE PUTİN'İN KRİTİK GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Putin: Türkiye’de doğal gaz dağıtım merkezi kurulmasıyla ilgili görüşmeleri nitelendireceğiz

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ERDOĞAN VE PUTİN'İN KRİTİK GÖRÜŞMESİ
KAYNAK: ANKA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Önümüzdeki dönemde Türkiye’de doğal gaz dağıtım merkezi kurulmasıyla ilgili görüşmeleri nitelendireceğiz. Bu şekilde Türkiye’nin enerji alanında önemli bir istikrara kavuşacak. Türk tarım sektörü üreticilerinin Rusya’ya sevkiyatlarını artırması söz konusu, bu artıyor. Kimyasal sanayide önemli perspektifleri var. Türkiye tam olarak uluslararası nükleer güç ülkelerinin kulübüne girmiş vaziyette. Bu alanda da yeni projeler söz konusu olabilir” dedi.  

tayyipp

62 Milyar dolara ulaşan ticaret hacmimizle çok pozitifim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi’de heyetler arası görüşmeye başlamadan önce kısa bir açıklama yaptı. Erdoğan’a “Hoş geldiniz” diyen Putin, şunları söyledi:  “Türkiye’de yapılan seçimlerden sonra ilk defa bir araya geliyoruz yüz yüze. Tebrik etmek istiyorum sonuçların neticesiyle ilgili. Sizin liderliğinizle Rusya-Türkiye ilişkilerimizin gelişmesi devam ediyorum. Dikkatinizi çekmek istiyorum. 62 milyar dolar seviyeye ulaşan ticaret hacmimiz çok pozitif devam ediyorum. Ticaret hacmimiz artıyor. Tarım sektörü, diğer alanlar da hızlıca gelişiyor. Biz önemli bir ilerleme yaptık. Önümüzdeki dönemde Türkiye’de doğal gaz dağıtım merkezi kurulmasıyla ilgili görüşmeleri nitelendireceğiz. Bu şekilde Türkiye’nin enerji alanında önemli bir istikrara kavuşacak. Türk tarım sektörü üreticilerinin Rusya’ya sevkiyatlarını artırması söz konusu, bu artıyor. Kimyasal sanayide önemli perspektifleri var. Türkiye tam olarak uluslararası nükleer güç ülkelerinin kulübüne girmiş vaziyette. Bu alanda da yeni projeler söz konusu olabilir. Akkuyu’da şu anda 25 bin işçi çalışmaktadır. Bu konuda da ortak bölgemizin güvenliğinin sağlanmasında bazı hususlar var. Ukrayna krizini tabii ki görüşeceğiz. Biliyorum siz de tahıl anlaşmasını gündeme getireceksiniz. Bu görüşmelere biz açığız. Suriye konusunda önemli gelişmeler oldu. Bu konunun ne kadar hassas olduğunu Türkiye için çok iyi biliyorum. Astana formatında önemli gelişmeleri sürdürmemiz lazım.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlığınızı şaşkına çevirecek doğal bir mucize

Sağlığınızı şaşkına çevirecek doğal bir mucize