Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Danimarka basını OpenAI'e savaş açtı: Tazminat davası kapıda!

Danimarka basını OpenAI'e savaş açtı: Tazminat davası kapıda!

Danimarka medyası, OpenAI'nin içeriklerini izinsiz kullanması nedeniyle şirketi dava etmeyi düşünüyor. Detaylar haberimizde!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Danimarka basını OpenAI'e savaş açtı: Tazminat davası kapıda!
KAYNAK: Haber Merkezi

Danimarka'nın önde gelen gazeteleri ve TV kanalları, yapay zeka şirketi OpenAI'e karşı adım atmaya hazırlanıyor. Danimarka Basın Yayın Kolektif Yönetim Örgütü'nün CEO'su Karen Ronde, 'Yapay zeka modellerini eğitmek için kullandıkları içeriklerimizin karşılığını istiyoruz.' şeklinde açıklamada bulundu.

Danimarka'da faaliyet gösteren medya kuruluşlarının büyük çoğunluğunu temsil eden Danimarka Basın Yayın Kolektif Yönetim Örgütü, yapay zeka şirketi OpenAI'i içeriklerinin izinsiz kullanımı nedeniyle mahkemeye taşımaya hazırlanıyor. Karen Ronde, örgütün temsil ettiği medya kuruluşlarının, yapay zeka modellerinin eğitiminde kullanılan içeriklerin kullanımı karşılığında tazminat talep ettiklerini belirtti.

DAVA TEHDİDİ

Karen Ronde, Danimarka Press Collective Management Organization (DPCMO) adlı örgütün, önümüzdeki yıl içinde OpenAI ile anlaşma sağlanmaması durumunda hukuki yollara başvurmayı planladıklarını ifade etti.

OpenAI, Microsoft tarafından desteklenen yapay zeka modellerini geliştirmek için büyük yayıncılarla lisans anlaşmaları yaparak davalardan kaçınmaya çalıştı. Ancak anlaşmaların detayları hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Danimarka medyası, OpenAI'nin yapay zeka modellerini eğitmek için kendi içeriklerini izinsiz kullandığı iddialarına karşı ortak bir duruş sergiliyor. Büyük yayıncılar, yapay zeka şirketiyle kolektif olarak pazarlık yaparak gelecekteki kullanımlar için adil bir anlaşma sağlamayı hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bodrum'da kaymakam bayram tedbirlerini açıklarken kaza oldu

Bodrum'da kaymakam bayram tedbirlerini açıklarken kaza oldu