Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yapay zekadan altın fiyatları için çarpıcı tahmin

Yapay zekadan altın fiyatları için çarpıcı tahmin

OpenAI'nin en yeni yapay zeka modeli ChatGPT-01, altın fiyatları konusunda dikkat çekici tahminlerde bulundu. İşte yapay zekanın altın tahmini...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yapay zekadan altın fiyatları için çarpıcı tahmin
KAYNAK: Haber Merkezi

Dünyanın en ileri yapay zeka şirketlerinden OpenAI, yeni ChatGPT-01 modelini piyasaya sürdü. Bu gelişmiş model, yatırımcıların ve analistlerin ilgisini çekti. Finans sitesi Finbold, ChatGPT-01'in yardımıyla altın fiyatları üzerine detaylı tahminlerde bulunmak istedi.

Altın Fiyatlarında Düşüş Senaryosu Yok

ChatGPT-01'in değerlendirmelerine göre, mevcut fiyat seviyelerinde altın için herhangi bir düşüş senaryosu öngörülmüyor. Kötümser tahminlerde altının ons başına 2 bin 800 dolara gerileyebileceği belirtilirken, daha iyimser tahminler fiyatların 3 bin 200 doları aşabileceğini öngörüyor.

Doların Zayıflaması ve Ekonomik Belirsizlikler

Yapay zeka, altının değer kazanmasının nedenleri arasında zayıflayan para birimlerini, özellikle de doları, ön plana çıkardı. Enflasyon, Japon yenindeki gelişmeler ve ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine gitme beklentileri, altını destekleyen faktörler arasında sayıldı.

Ayrıca, ChatGPT-01 altını ekonomik belirsizliklerin ortasında güvenli bir liman olarak değerlendirdi. Jeopolitik gerilimlerin artması ve resesyon korkuları yatırımcıları endişelendirse de, değerli metal diğer alternatifler arasında dikkat çekici bir şekilde parlıyor.

Son 1 Yılda Altın Fiyatlarında Önemli Artış

Son bir yıl içinde, altın fiyatları dolar karşısında yüzde 34,75 oranında bir artış gösterdi. Ayrıca, değerli metal tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2 bin 586 dolara ulaştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İran’ın Yerli Üretim Çemran-1 Uydusu Başarıyla Fırlatıldı

İran’ın Yerli Üretim Çemran-1 Uydusu Başarıyla Fırlatıldı