Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Netanyahu ve İsrail Filistin'e Soykırım Uyguluyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Netanyahu ve İsrail Filistin'e Soykırım Uyguluyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın buluşması, İsrail'in Filistin halkına yönelik zulmünü sert bir dille eleştirdiği bir platform sağladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Netanyahu ve İsrail Filistin'e Soykırım Uyguluyor"
KAYNAK: İHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la bir araya geldiğinde, İsrail'in Filistin halkına karşı yürüttüğü zulmü sert bir dille kınadı. İkilinin görüşmesinin ardından gerçekleştirilen basın toplantısında Erdoğan, Türkiye'nin ve Türk halkının Filistin'e her zaman destek verdiğini vurguladı. Erdoğan, "Filistin'in kalbimizde özel bir yeri vardır. Değerli kardeşim, en son Temmuz ayında ülkemizi ziyaret etmişti. Bugünkü istişarelerimizde Filistin'deki son durumu ele aldık. Filistinli kardeşlerimiz tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşıyorlar" dedi.

A W155950 01

İsrail'in Filistin Halkına Yönelik Zulmü

Erdoğan, İsrail'in Filistin halkına yönelik uyguladığı zulmü sert bir dille eleştirdi. Yaklaşık 2 milyon Filistinlinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını, 2,3 milyon Filistinlinin ise günlük temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtti. "İsrail, Gazze'deki halkı sadece açlık ve susuzlukla değil, aynı zamanda masum insanların üzerine bombalar yağdırarak da vahşice katlediyor" diyen Erdoğan, Batılı güçlerin desteğiyle Netanyahu'nun açık bir soykırım uyguladığını ifade etti.

Türkiye'nin Çabaları

Erdoğan, Türkiye'nin İsrail saldırılarının sona ermesi için gösterdiği çabaların devam ettiğini belirtti. "Türkiye olarak bu konuda çalışmaya, tüm kapıları zorlamaya devam ediyoruz. Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail'in soykırım sözleşmesindeki yükümlülüklerini ihlal ettiğini beyan ettik" dedi.

A W155950 07

İsrail'in Hukuk Tanımaz Tavrı

Erdoğan, İsrail'in hukuk tanımaz tavrını ve batılı güçlerin desteğini eleştirdi. "İsrail'in bu şımarıklığı, batılı güçlerin Holokost'taki günahlarından kaynaklanmaktadır. Elbette İslam dünyasının da bu durumda vahdet olamamasının büyük payı vardır" dedi.

Uluslararası Toplumun Rolü

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in işgaline son verilmediği sürece barışın sağlanamayacağını vurgulayarak, uluslararası toplumun desteğini istedi. Abbas, "AB ülkeleri Filistin'i tanımalıdır. Türkiye'nin rolü önemlidir. Barış ve güvenlik sadece İsrail işgalinin son bulmasıyla mümkündür" açıklamasını yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İnci Taneleri'nin Çekildiği Pavyon Turu Fiyatı  Dudak Uçuklattı!

İnci Taneleri'nin Çekildiği Pavyon Turu Fiyatı Dudak Uçuklattı!