Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Bolivya Devlet Başkanı Arce’den Kendi Kendine Darbe İddialarına Tepki

Bolivya Devlet Başkanı Arce’den Kendi Kendine Darbe İddialarına Tepki

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, “kendi kendine darbe planladı” iddialarına kesin bir dille tepki gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bolivya Devlet Başkanı Arce’den Kendi Kendine Darbe İddialarına Tepki
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, “kendi kendine darbe planladı” iddialarına kesin bir dille tepki gösterdi. Arce, La Paz’daki Devlet Başkanlığı konutu Casa Grande Pueblo’da düzenlediği basın toplantısında, gözaltına alınan eski ordu komutanı Jose Zuniga’nın iddialarına ve bazı medya kuruluşlarının haberlerine cevap verdi.

Arce, Zuniga’nın başını çektiği bir askeri darbe girişiminin yaşandığını hatırlatarak, “Bu nasıl bir talimat veya kendi kendine darbe planlaması olabilir? O kendi inisiyatifiyle hareket etti.” dedi. Ayrıca, Zuniga’nın suçlamalarını “çirkin” bulduğunu belirterek, “Ben halkın kanıyla popülerlik kazanacak bir siyasetçi değilim.” ifadesini kullandı.

Olağan dışı hareketlenmeler

Arce, eski Devlet Başkanı Evo Morales ile darbe girişiminden önce telefonla konuştuğunu ve Morales’i önlem alması için uyardığını söyledi. Darbe girişimi öncesi silahlı kuvvetlerde olağan dışı hareketlenmeler gördüklerini ve olacakları tahmin ettiklerini belirtti.

Zuniga’nın İddiaları

Gözaltına alınmadan önce gazetecilere konuşan Zuniga, Arce ile geçtiğimiz pazar günü bir araya geldiklerini ve Arce’nin “Popülaritemin yeniden yükselmesi için bir şeyler yapmalıyız.” dediğini iddia etti.

Ne Olmuştu?

26 Haziran’da Bolivya’da bazı askeri birliklerin usulsüz şekilde harekete geçtiği ve askeri zırhlı aracın La Paz’daki hükümet sarayına zorla girmeye çalıştığı görüntüler sosyal medyaya yansımıştı. Arce, hükümet sarayına zorla girmeye çalışan eski komutan Jose Zuniga ile yüz yüze konuşarak askerlerin derhal çekilmesini talep etmişti. Halkın meydanlara inmesiyle darbe girişimi protesto edilmiş ve askerler birliklerine dönmüştü. Zuniga, başsavcılığın talebi üzerine gözaltına alınmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Maldivler’de Şok Edici Olay: Enerji Bakanı Kara Büyü İddiasıyla Tutuklandı

Maldivler’de Şok Edici Olay: Enerji Bakanı Kara Büyü İddiasıyla Tutuklandı