Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya BM açıklama: Tahıl Koridoru Anlaşması’nın canlandırılması zor

BM açıklama: Tahıl Koridoru Anlaşması’nın canlandırılması zor

Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in arabuluculuğunda geçen yıl imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması, António Guterres, Rusya ve Ukrayna'nın ticaretlerine devam etmelerini teşvik etmeyi amaçladıklarını, ancak bunun kolay bir süreç olmadığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BM açıklama: Tahıl Koridoru Anlaşması’nın canlandırılması zor
MUHABİR: Kamer Durdu

Türkiye ve Birleşmiş Milletler'in arabuluculuğunda geçen yıl imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşması, Ukrayna limanlarında mahsur kalan milyonlarca ton tahılın dünya pazarlarına ulaştırılmasını sağlamıştı Ancak Temmuz ayında Rusya, bu anlaşmadan çekildiğini ilan etti.

Bu tarihten itibaren Türkiye ve BM, anlaşmanın tekrar hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunuyordu. António Guterres, Rusya ve Ukrayna'nın ticaretlerine devam etmelerini teşvik etmeyi amaçladıklarını, ancak bunun kolay bir süreç olmadığını belirtti. Her iki ülke de dünyanın en büyük tahıl ihracatçıları arasında yer alıyor.

BM, Rusya'yı Ukrayna'yı işgal ederek dünya genelindeki gıda krizini artırmakla suçluyor

BM, Rusya'yı Ukrayna'yı işgal ederek dünya genelindeki gıda krizini artırmakla suçluyor. Rusya ise bu kararını, tahıl ve gübre tedarikine ilişkin taahhütlerin yerine getirilmemesi gibi nedenlerle aldığını savunuyor. Rusya aynı zamanda, tarımsal ödemeleri gerçekleştiren Rosselkhozbank'ın uluslararası Swift sistemiyle yeniden bağlantı kurmasını talep ediyor. Rusya, gıda ve gübre ihracatına yönelik yaptırımların, ödeme sistemleri, lojistik ve sigorta hizmetlerine getirilen kısıtlamaların ticaretlerini zorlaştırdığını iddia ediyor. BM, anlaşmanın tekrar canlandırılması için Rusya ile ticareti kolaylaştırma taahhüdünde bulunacağını belirtmişti. Ukrayna ise Ağustos ayında alternatif bir ulaşım rotası geliştirdiğini açıklamış ve bu güzergahtan şimdiye kadar 700 bin ton tahıl taşıdığını duyurmuştu. Orijinal anlaşma kapsamında taşınan tahıl miktarı yaklaşık 33 milyon tona ulaşıyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adaletin peşinde sokak ortasında vuruşan zanlı tutuklandı!

Adaletin peşinde sokak ortasında vuruşan zanlı tutuklandı!