Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Blinken İslam Dünyasının Ramazan Ayını Kutladı

Blinken İslam Dünyasının Ramazan Ayını Kutladı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajında, dünya genelindeki 1.8 milyardan fazla Müslüman'a hayırlı ramazanlar diledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Blinken İslam Dünyasının Ramazan Ayını Kutladı
KAYNAK: İHA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ramazan ayının başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajında, dünya genelindeki 1.8 milyardan fazla Müslüman'a hayırlı ramazanlar diledi. Ancak, Blinken, bu yılın, Sincan'daki Uygurlar, Burma ve Bangladeş'teki Rohingyalar, ve Gazze'deki Filistinliler gibi birçok Müslüman topluluğunun çatışma ve acılarla karşı karşıya olduğu bir döneme denk geldiğine dikkat çekti.

Blinken, dünyanın dört bir yanındaki Müslümanların bu acıları hissettiğini belirterek, Ramazan ayının bu yıl farklı bir duygu uyandırdığını ifade etti. Özellikle Gazze'deki insani durumun yürekleri parçaladığını vurgulayan Blinken, Gazze'ye ek insani yardım ulaştırma ve en az altı hafta süreyle acil ve kalıcı bir ateşkes sağlanması için çaba harcamaya devam edeceklerini söyledi.

Filistin ve İsrail arasındaki ihtilaf konusunda ise Blinken, iki devletli çözüme yönelik çabaların devam edeceğini ve barışın mümkün, gerekli ve acil olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eskişehir'de 6 Yaşındaki Nur Elif Tiftik Davası: Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi

Eskişehir'de 6 Yaşındaki Nur Elif Tiftik Davası: Ağırlaştırılmış Müebbet Talebi