Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Binlerce düzensiz göçmen ABD sınırına gidiyor

Binlerce düzensiz göçmen ABD sınırına gidiyor

ABD, yeniden düzensiz göçmen akınıyla karşı karşıya kaldı. Binlerce Orta Amerikalı ve Venezuelalı düzensiz göçmen, ABD'ye ulaşma umuduyla 30 Ekim'de Meksika'nın güneyinden yola çıktı

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Binlerce düzensiz göçmen ABD sınırına gidiyor
MUHABİR: Kamer Durdu

ABD, yeniden düzensiz göçmen akınıyla karşı karşıya kaldı. Binlerce Orta Amerikalı ve Venezuelalı düzensiz göçmen, ABD'ye ulaşma umuduyla 30 Ekim'de Meksika'nın güneyinden yola çıktı. Meksika'nın Guatemala sınırındaki Chiapas eyaletine bağlı Tapachula kentinden dün hareket eden bir grup, Huixtla kasabasında binlerce kişilik göçmen kafilesine katılmayı planlıyor.

Chiapas eyalet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ilk göçmen kafilesinin yaklaşık 3,500 kişiden oluştuğu ifade edilirken, organizatörler ise yaklaşık 7,000 kişinin yola çıktığını belirtiyor. Küba, El Salvador, Guatemala, Haiti, Honduras ve Venezuela gibi ülkelerdeki yoksulluk ve siyasi istikrarsızlık nedeniyle daha iyi yaşam koşullarına ulaşma umuduyla ABD'ye gitmek isteyen insanlar bulunuyor. ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz ay düzensiz göçmen akınıyla mücadele için ABD-Meksika sınırının Texas eyaleti kısmında 32 kilometrelik bir duvar inşa edilmesine onay vermişti.

aw070148-04

aw070148-01

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Netanyahu'nun yeğeni savaşta hayatını kaybetti

Netanyahu'nun yeğeni savaşta hayatını kaybetti