Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş Adana'dan sınır ötesine uzanan organ ticareti şebekesine tahliye kararı verildi

Adana'dan sınır ötesine uzanan organ ticareti şebekesine tahliye kararı verildi

Adana'da düzenlenen operasyonda organ ticareti şebekesi çökertildi. 9 sanık tahliye edildi, 11 sanık hakkında iddianame hazırlandı. Organ nakli için suç işlediklerini itiraf eden sanıklar, yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcı, tüm sanıklara 9 yıla kadar hapis cezası istedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Adana'dan sınır ötesine uzanan organ ticareti şebekesine tahliye kararı verildi
KAYNAK: İHA

İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Adana'ya gelen 2 kişinin pasaportlarının sahte olduğunu tespit etti. Suriye uyruklu Zakarya Mohamad Zein ve Abdurrahman Salim adlı şahısların, para karşılığında böbreklerini satmak için anlaşma yaptıkları belirlendi. Suriye uyruklu bu kişiler, sahte pasaportlarla İsrailli gibi gösterilerek Türkiye'ye gelmişlerdi.

Sahte Pasaportlarla İki Ülke Arasında Organ Ticareti

Polis tarafından yapılan incelemelerde, sahte pasaportlarda Suriyelilerin fotoğraflarının kullanıldığı ancak isim ve diğer bilgilerin alıcıların akrabalarına ait olduğu ortaya çıktı. İki ülke arasında gerçekleştirilen bu organ ticareti, Türkiye ve İsrail arasında büyük yankı uyandırdı. Sağlık turizmi acentesi yetkilileri ise bu illegal işe aracılık ettikleri gerekçesiyle tutuklandı.

Operasyonla Çok Sayıda Şüpheli Yakalandı

Polisin harekete geçmesiyle birlikte Adana İl Sağlık Müdürlüğü Etik Komisyonu'na katılacakları gün operasyon düzenlendi. Şüphelilerin üst aramalarında ve adreslerinde yapılan aramalarda, 65 bin dolar, 10 bin 400 lira, 994 İsrail şekeli, sahte pasaportlar ve dijital materyaller ele geçirildi. 11 sanık hakkında 'Organ ticareti yapmak veya aracılık etmek' suçundan iddianame hazırlandı.

Sanıkların İfadeleri ve Mahkeme Kararı

Duruşmada sanıklardan Abdurrahman Salim ve Zakarya Mohamad Zein, paraya ihtiyaçları olduğu için böbreklerini satmaya karar verdiklerini beyan ettiler. Diğer sanıklar da suçsuz olduklarını iddia ederek, savunmalarını yaptılar. Mahkeme, tutuklu sanıkların cezaevinde geçirdikleri süreyi dikkate alarak tahliye kararı verdi ve yurt dışına çıkış yasağı konulmasına hükmetti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe'nin Yeni Transferi Amrabat İlk Antrenmanına Çıktı

Fenerbahçe'nin Yeni Transferi Amrabat İlk Antrenmanına Çıktı