Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Biden'dan İsrail'in şok eden İsrail Gazze açıklaması

Biden'dan İsrail'in şok eden İsrail Gazze açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'yi işgal etmesinin büyük hata olacağını belirtti. Biden, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Gazze'ye yönelik olası bir işgalin bölgedeki gerilimi artıracağı ve yeni bir çatışmaya yol açabileceği uyarısında bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Biden'dan İsrail'in şok eden İsrail Gazze açıklaması
MUHABİR: Süleyman Gezici

Biden, İsrail'i işgalden kaçınmaya ve Gazze'ye insani yardım sağlamak için çalışmaya çağırdı. Biden ayrıca, Gazze'de yaşanan çatışmanın bir an önce sona ermesi için diplomatik çabaları sürdüreceğini söyledi.

Biden'ın açıklamaları ne olarak algılandı?

Biden'ın açıklamaları, İsrail'in Gazze'ye yönelik olası bir işgalin ABD tarafından da desteklenmeyeceğinin bir işareti olarak yorumlandı.

Biden, geçtiğimiz günlerde İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarını "aşırı" olarak nitelendirmişti. Biden, İsrail'in Gazze'deki sivil hedeflere yönelik saldırılarını durdurması ve çatışmanın barışçıl bir şekilde çözülmesine yönelik adımlar atması çağrısında bulunmuştu.

Biden'ın açıklamaları, İsrail'in Gazze'ye yönelik olası bir işgalin, ABD-İsrail ilişkilerini de olumsuz etkileyebileceğine işaret ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Altın zirveye tırmanıyor

Altın zirveye tırmanıyor