Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev İran'a Taziyelerini İletti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev İran'a Taziyelerini İletti

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetinin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle İran’a başsağlığı mesajı gönderdi. Aliyev, İran halkına ve liderlerine sabır diledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev İran'a Taziyelerini İletti
KAYNAK: İHA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi nedeniyle İran'a taziye mesajı gönderdi.

Aliyev, İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e hitaben, "Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın da aralarında bulunduğu heyetin trajik kazada yaşamını yitirmesi bizi derinden etkiledi. Cumhurbaşkanı Reisi'nin şahsında, tüm hayatını ülkesine adayan seçkin bir devlet adamını kaybeden İran halkının acısını paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

İran Halkına ve Liderlerine Sabır Dileği

Aliyev, mesajında ayrıca, "Bu acı haberi büyük bir üzüntüyle karşıladık. Yüce Allah'tan dost ve kardeş İran halkına sabır ve metanet diliyorum. Acınızı paylaşıyor, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına Azerbaycan halkı adına başsağlığı diliyorum." dedi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, "Trajik kaza sırasında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına derin üzüntüyle başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verdi.

Bu başsağlığı mesajları, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin derinliğini ve karşılıklı saygıyı bir kez daha gözler önüne serdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'den İlk Açıklama: 'Helikopter Kazasıyla İlgimiz Yok'

İsrail'den İlk Açıklama: 'Helikopter Kazasıyla İlgimiz Yok'