Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Azerbaycan Milli Meclis Seçimlerinin Resmi Sonuçları Onaylandı

Azerbaycan Milli Meclis Seçimlerinin Resmi Sonuçları Onaylandı

Azerbaycan'da 1 Eylül'de gerçekleştirilen Milli Meclis seçimlerinin sonuçları, Merkezi Seçim Kurulu tarafından resmen onaylandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Azerbaycan Milli Meclis Seçimlerinin Resmi Sonuçları Onaylandı
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Azerbaycan Merkezi Seçim Kurulu (MSK), 1 Eylül’de yapılan Milli Meclis seçimlerine ilişkin resmi sonuçları onayladı. 

Seçime katılımın yüzde 37,24 olduğu belirtilirken, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in liderliğindeki Yeni Azerbaycan Partisi 68 sandalye ile mecliste çoğunluğu sağladı.

MSK, Seçim Sonuçlarını Onayladı

Azerbaycan'da 1 Eylül'de yapılan Milli Meclis seçimlerinin sonuçları, MSK Başkanı Mezahir Penahov'un yönetimindeki toplantıda değerlendirilerek resmen onaylandı. Resmi sonuçların yer aldığı protokol, MSK üyeleri tarafından kabul edildi ve Azerbaycan Anayasa Mahkemesi’ne onaylanması için gönderildi.

Katılım Oranı Yüzde 37,24 Oldu

Seçimlere katılan 2 milyon 395 bin 510 seçmen ile toplam katılım oranı yüzde 37,24 olarak kaydedildi. Seçime katılımın düşük olması dikkat çekerken, Azerbaycan halkı sandık başına giderek yeni Milli Meclis üyelerini belirledi.

Yeni Azerbaycan Partisi 68 Sandalye Kazandı

Resmi sonuçlara göre, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in liderliğini yaptığı Yeni Azerbaycan Partisi seçimlerden büyük bir zaferle çıktı ve Milli Meclis’te 68 sandalye kazandı. Bağımsız adaylar 44 milletvekili ile mecliste yer alırken, çeşitli küçük partiler de belirli sayıda sandalye kazandı.

Diğer Partilerin Meclisteki Temsiliyeti

Seçimde, Vatandaş Hemreyliyi Partisi 3, Adalet, Hukuk, Demokrasi Partisi 2 sandalye kazandı. Ayrıca, Büyük Azerbaycan Partisi, Demokratik Islahatlar Partisi, Büyük Kuruluş Partisi, Cumhuriyetçi Alternatif Partisi, Anavatan Partisi, Azerbaycan Milli İstiklal Partisi, Milli Cephe Partisi ve Azerbaycan Demokratik Maarifçilik Partisi ise birer sandalye ile mecliste temsil edilecek.

Seçim Sonuçları Anayasa Mahkemesi’ne Gönderildi

MSK'nın onayladığı protokol, Azerbaycan Anayasa Mahkemesi'ne gönderildi ve mahkemenin en geç 10 gün içerisinde sonuçları görüşerek onaylaması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BES-AR açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırı rekor kırdı

BES-AR açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırı rekor kırdı