Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Avustralya'da Tarikat Üyesi Anne 2 Yaşındaki Kızını Öldürmekten 9 Yıl Hapis Cezası Aldı

Avustralya'da Tarikat Üyesi Anne 2 Yaşındaki Kızını Öldürmekten 9 Yıl Hapis Cezası Aldı

Avustralya’da bir tarikat üyesi olan Ellen Rachel Craig, iki yaşındaki kızını öld*resiye dövüp öldürdüğü gerekçesiyle 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Olay, yıllarca saklanan trajik bir gerçeği ortaya çıkardı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avustralya'da Tarikat Üyesi Anne 2 Yaşındaki Kızını Öldürmekten 9 Yıl Hapis Cezası Aldı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Avustralya'da 1987 yılında yaşanan trajik bir olay, Ellen Rachel Craig adındaki tarikat üyesi annenin iki yaşındaki kızını döverek öldürmesiyle sonuçlandı. Tillie Craig, annesi tarafından öld*resiye dövüldükten sonra, cansız bedeni tarikatın meditasyon odasında saatlerce hayata döndürülmeye çalışıldı. Ancak tüm çabalar sonuçsuz kaldı ve Tillie'nin bedeni bir varilin içinde yakılarak ortadan kaldırıldı.

Ministry of God çiftliği, 1980'lerde Avustralya'nın izole bölgelerinden birinde yer alan bir tarikat komünüdür. Bu tarikatın katı kuralları altında yaşayan çocuklar, yaşlarına bakılmaksızın ev işleri yapmaya zorlanıyor ve başarısız olduklarında şiddete maruz kalıyorlardı. Tillie Craig, annesi Ellen Rachel Craig tarafından temizlik görevini yerine getiremediği gerekçesiyle dövüldü. Küçük kız, annesinin elindeki plastik boru ile defalarca darbe aldıktan sonra hayatını kaybetti.

Yıllarca gizli kalan cin*yet, ihbarla ortaya çıktı

Tillie Craig'in ortadan kaybolmasıyla başlayan soruşturma, yıllar boyunca bir sonuca varamadı. Küçük kızın biyolojik babası, yıllarca kızını aradı ancak bir iz bulamadı. Gerçekler, 2022 yılında polise yapılan bir ihbarla gün yüzüne çıktı. Ellen Rachel Craig, o yıl Yeni Zelanda'dan iade edilerek Avustralya’da yargılandı. Yargılama sürecinde, suçunu itiraf eden Craig, kızını kasıtsız adam öldürmekle suçlandı.

Mahkeme: “Görevi onu korumak olan birinin ellerinde öldü”

Yargıç Natalie Adams, Craig'in 21 Ağustos 2024'te mahkum edilmesi sırasında mahkemede yaptığı açıklamada, Tillie Craig'in ölümünü bir trajedi olarak nitelendirmenin yetersiz olacağını vurguladı. Yargıç Adams, "Görevi onu korumak olan birinin ellerinde öldü" diyerek, yaşananların ne kadar vahim olduğuna dikkat çekti.

Craig, kasıtsız adam öldürme suçunu kabul etti

Ellen Rachel Craig, 2022 yılında başlayan davada kasıtsız adam öldürme suçlamasını kabul etti. 62 yaşındaki kadın, mahkemede itiraf ettiği suç nedeniyle 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Tillie Craig'in trajik ölümü, yıllar sonra bile toplumun vicdanında derin izler bıraktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kaya Çilingiroğlu'nun Genç Sevgilisiyle Yaşadığı Şaşırtıcı Ayrılık: Gerçekler Ortaya Çıktı

Kaya Çilingiroğlu'nun Genç Sevgilisiyle Yaşadığı Şaşırtıcı Ayrılık: Gerçekler Ortaya Çıktı