Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Avustralya Başbakanı'ndan Muhalefete Sert Eleştiri: Savunmasızlara Saldırmak Güç Değil

Avustralya Başbakanı'ndan Muhalefete Sert Eleştiri: Savunmasızlara Saldırmak Güç Değil

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, muhalefet lideri Peter Dutton'ın Filistinlilere yönelik eleştirilerine karşılık olarak, "Savunmasız insanlara saldırmak güç değildir." diyerek sert bir çıkış yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avustralya Başbakanı'ndan Muhalefete Sert Eleştiri: Savunmasızlara Saldırmak Güç Değil
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Avustralya parlamentosunda, Gazze'den gelen Filistinlilere vize verilmesi süreci yeniden tartışma konusu oldu. Bu süreçte, Başbakan Anthony Albanese ve muhalefetteki Liberal Parti lideri Peter Dutton arasındaki görüş ayrılıkları belirgin şekilde su yüzüne çıktı.

Parlamentodaki soru-cevap oturumunda konuşan Başbakan Albanese, Peter Dutton'ın Filistinlilere vize verilmesine karşı tutumunu eleştirerek, muhalefet liderinin sürekli olarak insanları ayrıştırmaya çalıştığını belirtti. Dutton'ın daha önce Lübnanlı göçmenlere yönelik yaptığı yorumları hatırlatan Albanese, Dutton'ın bu sözlerinden dolayı özür dilediğini ancak özrünün samimi olmadığını ifade etti.

Albanese, Dutton'a yönelik olarak, "Sürekli güçlüymüş gibi davranmaya çalışıyor, ama hainlik güç demek değildir. Savunmasız insanlara saldırmak güç değildir." şeklinde sert bir çıkışta bulundu.

Dutton'ın Vize Süreciyle İlgili Açıklamaları

Muhalefet lideri Peter Dutton, verdiği bir mülakatta Gazze'deki duruma değinerek, savaş bölgesinden gelen insanlara vize verilmesinin doğru olmadığını savundu. Dutton, Gazze'den gelen vize başvurularının kabul edilmesinin Avustralya'nın ulusal güvenliğini riske atabileceğini iddia etti.

'toplumsal bölünmelere yol açabilir'

Başbakan Albanese, Dutton'ın açıklamalarına sert tepki göstererek, muhalefet liderinin ayrıştırıcı bir politika izlediğini vurguladı. Albanese, Dutton'ın söylemlerinin Avustralya'da toplumsal bölünmelere yol açabileceği uyarısında bulundu.

filistinliler10 bin vize başvurusu yaptı

Avustralya'da resmi verilere göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana Filistin vatandaşları tarafından yapılan yaklaşık 10 bin vize başvurusunun yalnızca 2 bin 922'si kabul edildi. Vize verilenlerin yaklaşık 1300'ü ise ülkeye giriş yaptı. Bu durum, hükümetin Filistinlilere yönelik tutumunu gözler önüne sererken, muhalefetin eleştirilerine karşılık olarak hükümetin daha insani bir yaklaşım benimsediği izlenimi doğdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü viski markası iflas etti

Ünlü viski markası iflas etti