Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Avrupa Birliği kara para aklamaya karşı daha katı kurallar getiriyor

Avrupa Birliği kara para aklamaya karşı daha katı kurallar getiriyor

Avrupa Birliği ülkeleri, kara para ile mücadele kapsamında daha katı kurallar üzerine anlaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avrupa Birliği kara para aklamaya karşı daha katı kurallar getiriyor
KAYNAK: Haber Merkezi

NTV'nin haberine göre, Avrupa Birliği (AB), kara para aklamaya karşı daha katı kurallar getiriyor. Anlaşma kapsamında nakit ödemelere üst sınır getirilecek. Kripto şirketleri daha fazla kontrol uygulayacak. Futbol kulüpleri de kapsama dahil edilebilecek.

Avrupa Birliği kara para aklamaya karşı daha katı kurallar getiriyor

Anlaşma, AB ülkeleri ve Avrupa Parlamentosu temsilcileri tarafından yapıldı. Anlaşmanın, dolandırıcıların, organize suç örgütlerinin ve teröristlerin gelirlerini finansal sistem aracılığıyla meşrulaştırabilecekleri hiçbir alan kalmayacağını hedeflediği belirtildi.

Kripto şirketleri ve ek kontroller

AB, kripto sektörü de dahil olmak üzere kara para aklama ile mücadele kapsamında kripto varlık hizmet sağlayıcılarına daha sıkı kurallar getirecek. Artık 1.000 Euro veya daha fazla değerde işlem gerçekleştiren müşterileri kontrol etmek ve şüpheli faaliyetleri bildirmek zorunda olacaklar. Sınır ötesi kripto varlık şirketleri de ek kontrollere tabi tutulacak.

Nakit Ödemelerde Üst Sınır

AB, nakit ödemelerde 10 bin euroluk üst sınır getirerek kara para aklamayı zorlaştıracak. Bu kapsamda, 3 bin ile 10 bin euro arasında nakit işlem gerçekleştiren şirketler müşterilerini tespit etmek ve doğrulamak zorunda olacak.

Yeni kurallar, kara para aklama riski taşıyan sektörleri de kapsayacak. Değerli metaller, kuyumcular, sarraflar, lüks araba, uçak ve yat satıcıları gibi lüks mal ticareti yapan şirketler, müşteri kontrollerini artırmak zorunda kalacak.

Futbol kulüpleri eklenecek

AB üye devletleri, 2029'dan itibaren profesyonel futbol kulüplerini ve menajerleri de kara para aklama önlemleri kapsamına alabilecek. Bu adım, spor dünyasındaki finansal şeffaflığı artırmayı amaçlıyor.

Yeni kuralların AB ülkeleri ve parlamentosu tarafından resmi olarak onaylanması bekleniyor.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Taş, Kağıt, Makas’ Dizisinin Konusu Ne? Ne Zaman Başlayacak?

Taş, Kağıt, Makas’ Dizisinin Konusu Ne? Ne Zaman Başlayacak?