Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Arap Ülkelerinden İran’a Dayanışma ve Destek Mesajları

Arap Ülkelerinden İran’a Dayanışma ve Destek Mesajları

Arap ülkeleri, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazası nedeniyle dayanışma ve taziye mesajları yayınlayarak, arama çalışmalarına destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Arap Ülkelerinden İran’a Dayanışma ve Destek Mesajları
KAYNAK: AA

Arap ülkeleri, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve bazı yetkililerin geçirdiği helikopter kazası nedeniyle dayanışma mesajları yayınlayarak, arama çalışmalarına destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Suudi Arabistan'dan Destek Mesajı

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin geçirdiği helikopter kazasıyla ilgili haberlere büyük endişe duyduklarını belirtti. Bakanlık, Reisi ve beraberindekiler için dua ettiklerini, Suudi Arabistan'ın bu zor şartlarda İran'ın yanında durduğunu ve gerekli tüm yardımı sağlamaya hazır olduğunu açıkladı.

BAE

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı, üzücü helikopter kazasını büyük endişeyle takip ettiklerini belirtti. BAE'nin Tahran Büyükelçisi Seyf Muhammed Ubeyd ez-Zeabi, arama çalışmalarının başarıyla sonuçlanmasını temenni ederek, BAE'nin bu kritik koşullarda İran halkıyla dayanışma içinde olduğunu ve arama faaliyetlerine destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Katar

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, yaptığı yazılı açıklamada, ülkesinin helikopter kazası nedeniyle büyük endişe duyduğunu ifade etti. Ensari, İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindekilerin güvende olmasını dileyerek, Katar'ın arama faaliyetleri için tüm desteği sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Kuveyt

Kuveyt Dışişleri Bakanlığı, Reisi'yi taşıyan helikopterle ilgili haberlere endişeyle yaklaştıklarını ve Kuveyt'in bu hassas dönemde İran'ın yanında olduğunu açıkladı.

Umman

Umman Dışişleri Bakanlığı, İran Cumhurbaşkanı ve beraberindekileri taşıyan helikopterin kaybolmasıyla ilgili endişelerini dile getirdi. Umman, İran ile dayanışma içinde olduklarını ve arama çalışmalarına destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.

Mısır

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, Mısır'ın Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopterin kaybolmasıyla ilgili haberlere büyük endişe duyduğunu belirtti. Ebu Zeyd, İran halkı ve hükümetiyle dayanışma içinde olduklarını ifade ederek, Reisi ve beraberindekilerin selameti için dua ettiklerini söyledi.

Irak

Irak resmi haber ajansı INA'ya göre, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, Iraklı yetkililere arama faaliyetlerinde İran'a destek olmaları talimatını verdi.

Ürdün

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, olayın büyük endişeyle takip edildiğini ve Ürdün'ün arama çalışmaları için gerekli tüm desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

Ezher Kurumu, Hamas

Mısır'daki El-Ezher Kurumu Şeyhi Ahmed et-Tayyib, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İran ile dayanışma göstererek, Reisi ve beraberindekilerin selameti için dua etti. Hamas Hareketi de yaptığı yazılı açıklamada, olayın endişeyle takip edildiğini ve İran halkı ve hükümetiyle dayanışma içinde olduklarını bildirdi.

İran Helikopter Kazası

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, dün helikopterle, İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı. İran devlet televizyonu, Reisi’nin helikopterinin bölgeden dönerken sert iniş yaparak kaza geçirdiğini; Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de helikopterde bulunduğunu duyurdu. Sabaha karşı da hayatını kaybettiğini duyurdu. Arama kurtarma ekipleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdürüyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İran’da Yeşil Bayrak Siyaha Döndü! Cumhurbaşkanı Reisi’nin Ölümü Sonrası  Işık Hızıyla Değişiklikler

İran’da Yeşil Bayrak Siyaha Döndü! Cumhurbaşkanı Reisi’nin Ölümü Sonrası Işık Hızıyla Değişiklikler