Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Almanya'ya Schengen Vizesi Başvurusu Yapacaklar Dikkat! Randevulara Yeni Dönem!

Almanya'ya Schengen Vizesi Başvurusu Yapacaklar Dikkat! Randevulara Yeni Dönem!

Almanya'nın Türkiye'deki dış temsilciliklerinden yapılan açıklamaya göre, Schengen vizesi başvurusu yapacak olanlar için yeni bir randevu sistemi başlıyor. Detaylar haberimizde!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Almanya'ya Schengen Vizesi Başvurusu Yapacaklar Dikkat! Randevulara Yeni Dönem!

Almanya'nın Türkiye'deki dış temsilciliklerinden yapılan açıklamaya göre, 18 Mart'tan itibaren Schengen vizesi başvurusu yapacak olanlar için randevu sisteminde değişikliğe gidilecek. İşte detaylar...

Almanya'nın Türkiye'deki dış temsilciliklerince yapılan açıklamaya göre, randevu süreci artık iki aşamada gerçekleşecek. İlk aşamada, başvuru sahiplerinin randevu bekleme listesine kaydolmaları ve buna dair mail almaları gerekecek.İkinci aşamada ise vize başvurularının harici hizmet sağlayıcı aracılığıyla iletilmesi için gerekli olan tarih bildirimini alacaklar.

Yeni Randevu Sistemi 1 Mart 2024'ten İtibaren Geçerli Olacak

Yapılan açıklamaya göre, randevular artık sırayla verilecek ve müsait randevu bulmak için uzun aramalar yapmak gerekmeyecek. Bu yeni düzenleme 1 Mart 2024'ten itibaren geçerli olacak.

Dikkat Edilmesi Gereken Koşullar

18 Mart 2024 tarihinden itibaren randevuların sadece Almanya'nın Türkiye'deki dış temsilciliklerinin internet sitesi üzerinden alınacağı belirtiliyor. Başvuru hakkında detaylı bilgiye, başvuru formuna, sunulacak belgelere ve randevu takvimine dair bilgilere internet sitesinden ulaşılabileceği vurgulanıyor.

Schengen vizesi başvurusu için randevular, harici hizmet sağlayıcısı iDATA'nın randevu bekleme listesindeki kayıtların sırasına göre atanacak. Randevu almak için aracı bir şirkete başvurmanın gerekmediği, randevu kaydının ücretsiz olduğu ancak vize başvurusunun yapılması için 1.000,00 TL tutarında bir ön ödeme yapılması gerektiği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD Başkanı Joe Biden: Ben Bir Siyonistim İsrail Olmasaydı...

ABD Başkanı Joe Biden: Ben Bir Siyonistim İsrail Olmasaydı...