Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Almanya'da Hanau Saldırısının 4. Yılında Kurbanlar Anıldı

Almanya'da Hanau Saldırısının 4. Yılında Kurbanlar Anıldı

Almanya'nın Hanau kentinde gerçekleşen ırkçı terör saldırısının 4. yıl dönümünde kurbanlar anıldı. Türk toplumu, ırkçılık ve aşırı sağcılığa karşı adalet arayışını sürdürüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Almanya'da Hanau Saldırısının 4. Yılında Kurbanlar Anıldı
KAYNAK: İHA

Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Hanau kentinde, 19 Şubat 2020'de meydana gelen ırkçı terör saldırısının 4. yıl dönümünde anma töreni düzenlendi. Hanau Merkez Mezarlığı'nda gerçekleştirilen törende, terör saldırısında yaşamını yitirenler için çiçekler konulup dualar edildi.

Ferhat Ünvar, Said Nesar Hashemi ve Hamza Kurtoviç'in mezarları başında düzenlenen törene, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, Alman Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Hanau Belediye Başkanı Claus Kaminsky ve Hessen eyalet Başbakan Yardımcısı Kaweh Mansoori gibi önemli isimler katıldı. Faeser ve Büyükelçi Şen, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerini iletti.

Irkçı Terör Saldırısında Hayatını Kaybedenler Hanau'da Anıldı3

Büyükelçi Şen'in Açıklamaları

Büyükelçi Şen, yaptığı açıklamada, "19 Şubat 2020'de Hanau'da gerçekleşen saldırıda maalesef ırkçılığın kurbanı olan 9 kişiye Allah'tan rahmet diliyoruz. Geride kalanlara başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Aşırı sağcılık ve ırkçılık gibi tehlikeli düşüncelerin toplumda yayılması, benzeri eylemlere neden olabilmektedir. Almanya'daki Türk toplumu, maalesef son 30 yılda aşırı sağcılık ve ırkçılık nedeniyle 50'den fazla can kaybı vermiştir" ifadelerini kullandı. Şen, ayrıca saldırıların aydınlatılması gerektiğini vurgulayarak, benzer olayların önüne geçilmesi için gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.

Irkçı Terör Saldırısında Hayatını Kaybedenler Hanau'da Anıldı

Anma Törenleri Devam Etti

Hanau Merkez Camii'nde Mevlid-i Şerif okunduktan sonra anma törenleri devam etti. Terör saldırısında hayatını kaybeden Sedat Gürbüz'ün mezarının bulunduğu Frankfurt yakınlarındaki Dietzenbach mezarlığında da bir tören düzenlendi. Şehir genelinde 60'tan fazla etkinlik gerçekleştirilerek terör saldırısı kınandı.

Irkçı Terör Saldırısında Hayatını Kaybedenler Hanau'da Anıldı2

Ne Olmuştu?

Hanau'da 19 Şubat 2020'de 43 yaşındaki ırkçı Tobias Rathjen tarafından iki kafeye ve bir büfeye saldırı düzenlenmişti. Saldırıda Mercedes Kierpacz, Hamza Kurtoviç, Sedat Gürbüz, Gökhan Gültekin, Ferhat Ünvar, Fatih Saraçoğlu, Kaloyan Velkov, Vili Viorel Paun ve Said Nesar Hashemi hayatını kaybetmişti. Saldırı sonrasında ırkçı Rathjen, evine dönerek annesi Gabriele Rathjen'i öldürmüş ve daha sonra intihar etmişti.

Irkçı Terör Saldırısında Hayatını Kaybedenler Hanau'da Anıldı4

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hazine Ararken Jandarma Buldular

Hazine Ararken Jandarma Buldular