Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Almanya Başbakanı Scholz: “Ukrayna’yı destekliyoruz"

Almanya Başbakanı Scholz: “Ukrayna’yı destekliyoruz"

Almanya, Fransa ve Polonya liderlerinin bir araya gelerek Ukrayna krizi ve Rusya ile ilişkiler konusunda ortak bir tutum sergilediği basın toplantısı düzenlendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Almanya Başbakanı Scholz: “Ukrayna’yı destekliyoruz"
KAYNAK: İHA

Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna'ya verilen desteğin artırılacağını belirtti. Scholz, "Ukrayna'ya tüm küresel pazarda daha fazla silah temin edeceğiz. Bu iyi bir gelişme" dedi. Ayrıca, askeri teçhizat üretiminin Ukrayna ortaklarıyla işbirliği içinde genişletilmesi gerektiğini vurguladı.

Dayanışma ve Ortak Eylem Şart:

Almanya Başbakanı, barış ve özgürlüğü savunmanın önemine vurgu yaptı. Scholz, "Birliğimiz her zamankinden daha fazla gücümüzdür. Ve üç devlet, özellikle Almanya, Polonya ve Fransa'nın özel bir sorumluluğu var. Ukrayna’yı destekliyoruz fakat Rusya ile de savaş içerisinde değiliz" şeklinde konuştu.

Rusya'ya Karşı Kararlılık:

Fransa Cumhurbaşkanı Macron da Ukrayna krizine ilişkin kararlı bir duruş sergiledi. Macron, "Rusya'nın kazanmasına asla izin vermeyeceğiz ve Ukrayna halkını sonuna kadar desteklemeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Avrupa'nın Gücü ve Ukrayna İlişkisi:

Polonya Başbakanı Donald Tusk, Avrupa'nın gücünün Ukrayna için önemine dikkat çekti. Tusk, "Avrupa ne kadar güçlü olursa, Ukrayna için şans da o kadar fazla olur" dedi. Ayrıca, Ukrayna'ya hızlı bir şekilde yardım edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu Önderliğinde Kemal Sunal Müzesini Açtı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu Önderliğinde Kemal Sunal Müzesini Açtı