Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Afrika'da yeni varyant yayılıyor: Acil durum ilan edilecek!

Afrika'da yeni varyant yayılıyor: Acil durum ilan edilecek!

Afrika'da yeni bir maymun çiçeği varyantı hızla yayılmaya devam ediyor. Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırlarını aşarak diğer ülkelere de sıçrayan bu varyant, önümüzdeki haftadan itibaren acil durum ilan edilmesine yol açabilir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Afrika'da yeni varyant yayılıyor: Acil durum ilan edilecek!
KAYNAK: Haber Merkezi

Afrika'da maymun çiçeği olarak bilinen Mpox virüsünün yeni varyantı, Clade Ib, hızla yayılmakta. Bu varyant, özellikle Kongo'da etkili olup, çocuklar ve yakın temas yoluyla daha hızlı yayıldığı gözlemlenmiştir. Mpox, grip benzeri semptomlara ve irin dolu lezyonlara neden olabilir. Çoğu vaka hafif seyretse de, ciddi sonuçlar doğurabilir.

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden Açıklama

Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (Afrika CDC) Genel Müdürü Jean Kaseya, 2022-2023 yıllarında Afrika'da bildirilen vakaların %79 oranında arttığını ve 2023-2024 döneminde bu oranın %160'a çıktığını belirtti. Kaseya, Afrika Birliği ve Afrika Birliği Komisyonu ile halk sağlığı acil durumu ilan edilmesi için görüşmeler yapacaklarını ve bu durumun yerli ve uluslararası kaynakların harekete geçirilmesini sağlayacağını ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü'nden Uyarı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Afrika'da bu yıl benzeri görülmemiş bir vaka artışı yaşandığını duyurdu. Kongo'da bu yıl şimdiye kadar 503 ölüm dahil olmak üzere 13.000'den fazla şüpheli Mpox vakası görüldü. 2023'ün başından itibaren toplam vaka sayısının 27.000'e ulaştığı belirtiliyor. Ayrıca, Ruanda, Uganda ve Kenya'da yeni varyant vakaları rapor edildi.

WHO, salgına verilen tepkiyi iyileştirmek amacıyla bulaşma modellerinin daha iyi anlaşılması için ek analizler yapılması gerektiğini vurguladı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri'nden Uyarı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), ölümcül yeni varyant hakkında klinisyenler ve sağlık departmanlarına ikinci bir sağlık uyarısı yayınladı. WHO Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kongo'daki salgının uluslararası önemi olup olmadığını değerlendirmek üzere bir acil durum komitesi toplama sözü verdi.

Acil Durum Finansmanı Sağlandı

Pazartesi günü, Afrika CDC, Mpox müdahalesi için Afrika Birliği'nden 10,4 milyon dolarlık acil durum finansmanı sağlandığını duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sizinle gurur duyuyoruz! Filenin Sultanları İtalya'ya mağlup oldu!

Sizinle gurur duyuyoruz! Filenin Sultanları İtalya'ya mağlup oldu!