Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD'li bağımsız aday Kennedy: Biden, 2022'de Ukrayna ile Rusya arasında barış anlaşmasını engelledi

ABD'li bağımsız aday Kennedy: Biden, 2022'de Ukrayna ile Rusya arasında barış anlaşmasını engelledi

ABD başkanlık yarışından çekilen Robert F. Kennedy Jr., Donald Trump'a destek vereceğini duyurdu. Kennedy, Joe Biden'ın Ukrayna ile Rusya arasındaki barış anlaşmasını engellediğini iddia etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'li bağımsız aday Kennedy: Biden, 2022'de Ukrayna ile Rusya arasında barış anlaşmasını engelledi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Kennedy, konuşmasında ABD Başkanı Joe Biden'ı, 2022 yılında Ukrayna ile Rusya arasında imzalanan bir barış anlaşmasını engellemekle suçladı. 

Kennedy'ye göre, Biden, dönemin İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'yi anlaşmayı yırtıp atmaya zorlamak için gönderdi. Bu barış anlaşmasının, bölgede barış sağlayabileceğini belirten Kennedy, Biden'ın asıl amacının Rusya'da rejim değişikliği olduğunu iddia etti.

ABD'nin Ukrayna Politikasına Yönelik Eleştiriler

Kennedy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'yı işgalini mazur göstermediğini ancak ABD'nin, Putin'i kışkırttığını savundu. Amerikan medyasının, ABD'nin nükleer silah anlaşmalarından tek taraflı olarak çekilmesini ve Romanya'ya nükleer füze sistemleri yerleştirmesini yeterince gündeme getirmediğini ifade etti.

Ukrayna'daki savaşın, ABD'nin ulusal çıkarlarıyla hiçbir ilgisinin olmadığını vurgulayan Kennedy, Ukrayna'yı bu savaşta batının kurbanı olarak nitelendirdi. Kennedy, ABD'nin sonsuz savaşlara girmesine karşı olduğunu belirterek, Trump'ın bu savaşı bitirme kararlılığını desteklediğini dile getirdi.

Trump'ın Savaşı Bitirme Sözü

Kennedy, Donald Trump'ın başkan seçilmesi halinde Putin ile müzakereleri yeniden başlatma ve savaşı bitirme sözü verdiğini belirtti. Trump'ın bu vaatleri, Kennedy'nin destek kararını meşrulaştırdığını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Murat Ağırel: Havala kitabımın toplatılması isteniyor

Murat Ağırel: Havala kitabımın toplatılması isteniyor