Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Anket: ABD Seçmeni Harris’i “Demokrasiye Bağlılık ve Disiplin”de Trump’tan Daha İyi Buluyor

Anket: ABD Seçmeni Harris’i “Demokrasiye Bağlılık ve Disiplin”de Trump’tan Daha İyi Buluyor

ABD'de yapılan son ankette Kamala Harris, "demokrasiye bağlılık ve disiplin" konusunda Donald Trump'tan daha yüksek puan aldı. Ancak, ekonomi ve göç konularında Trump'ın önde olduğu görülüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Anket: ABD Seçmeni Harris’i “Demokrasiye Bağlılık ve Disiplin”de Trump’tan Daha İyi Buluyor
KAYNAK: AA

14 Ağustos 2024 tarihinde yayınlanan bir ankete göre, ABD'li seçmenler Demokratların başkan adayı Kamala Harris’i, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'tan "demokrasiye bağlılık ve disiplin" konusunda daha iyi değerlendiriyor. Ancak, ekonomi ve göç konularında Trump'ın önde olduğu görülüyor.

Associated Press’in (AP) NORC Halkla İlişkiler Merkezi ile gerçekleştirdiği anket, 8-12 Ağustos tarihleri arasında 1164 kişiye başkanlık seçimleri hakkında sorular yöneltti. Anket sonuçları, ABD'li yetişkinlerin neredeyse yarısının Harris'i "demokrasiye bağlılık ve disiplin" açısından daha iyi bulduğunu ortaya koydu. Aynı ankette, 10 kişiden sadece 3'ü Trump’ın bu konuda daha yetkin olduğunu belirtti.

'Güçlü Liderlik Ve Kriz Yönetimi'

Anket, Harris'in "dürüstlük" konusunda da Trump'tan daha iyi değerlendirildiğini gösteriyor. Katılımcıların yüzde 40'ı Harris’i dürüst bulurken, Trump için bu oran yüzde 24 olarak ölçüldü. Bununla birlikte, iki aday da "güçlü liderlik ve kriz yönetimi" konularında eşit oranda onay aldı.

Trump Harris’in Önünde

Ekonomi ve göç konularında ise Trump, Harris’in önünde. Ankete katılanların yüzde 45’i Trump’ın ekonomiyi daha iyi yöneteceğini belirtirken, yaklaşık yüzde 38’i Harris’i bu konuda daha güçlü buldu. Göç konusunda da benzer bir fark gözlemlendi.

Irk, kürtaj politikası ve sağlık hizmetleri gibi diğer alanlarda ise ankete katılanların yarısı Harris'in daha iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyor. Trump bu konularda 10 kişiden yalnızca 3’ü tarafından daha yetkin bulunuyor. Ancak, Gazze politikası konusunda, her 10 Demokrat Partili’den yalnızca 6’sı, Harris’in Trump’tan daha iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyor. Bu oran, Harris'in Demokratlar tarafından en zayıf görüldüğü alan olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2012 model BMW marka araç

İcradan satılık 2012 model BMW marka araç