Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD'den Kuzey Kore'ye nükleer uyarısı: Rejimin sonu olur

ABD'den Kuzey Kore'ye nükleer uyarısı: Rejimin sonu olur

Kuzey Kore'ye, Güney Kore ile birlikte ortak uyarı yapan ABD, nükleer saldırı ihtimalinde rejiminin sonu olacağını bildirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'den Kuzey Kore'ye nükleer uyarısı: Rejimin sonu olur
KAYNAK: İHA

ABD ve Güney Kore, nükleer silahlar konusundaki gerginlikle ilgili olarak ortak bir açıklama yaparak Kuzey Kore'ye uyarılarda bulundu.

Nükleer Danışma Grubu (NCG) tarafından Washington DC'de gerçekleştirilen görüşmelerin ardından yapılan açıklamada, ABD'nin Kuzey Kore'yi kendisine ya da müttefiklerine yönelik bir nükleer saldırının 'Pyongyang rejiminin sonunu getireceği' ve bu tür bir saldırının 'kabul edilemez' olduğu vurgulandı.

Ayrıca, Güney Kore'ye yönelik bir nükleer saldırı durumunda hızlı, ezici ve kararlı bir şekilde karşılık verileceği belirtildi. Açıklamada, 'Kuzey Kore’nin Güney Kore’ye yönelik herhangi bir nükleer saldırısına hızlı, ezici ve kararlı bir şekilde karşılık verileceği' de ifade edildi.


Kuzey Kore de ABD'yi casus uydu konusunda uyarmıştı

Diğer yandan geçtiğimiz haftalarda Kuzey Kore, yörüngeye casus uydu fırlatması sonrasında ABD’ye bir kez daha meydan okumuş, 'Kuzey Kore'nin uzay varlıklarına yönelik herhangi bir saldırı savaş ilanı olarak kabul edilecektir. ABD’li askeri uzmanlar, ABD Uzay Kuvvetleri'nin düşmanın uydu ve yer istasyonunu fiziksel olarak yok etmekle kalmayıp, aynı zamanda sinyal bozucular ve siber saldırılar yoluyla etkisiz hale getirebileceğini belirtmektedir. ABD Uzay Kuvvetleri'nin Kuzey Kore'nin casus uydusuna yönelik içler acısı düşmanlığı, Kuzey Kore'nin egemenliğine bir meydan okuma ve savaş ilanı olduğu için asla göz ardı edilemez.' açıklamasını yapmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'nın Fethiye ilçesinde deprem!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde deprem!