Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD'de borsa güne sert düşüşle başladı

ABD'de borsa güne sert düşüşle başladı

ABD'de resesyon endişeleri ve Asya piyasalarındaki gelişmeler küresel piyasalarda büyük düşüşlere yol açtı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'de borsa güne sert düşüşle başladı
KAYNAK: Haber Merkezi

ABD'de resesyon endişelerinin artması ve Asya piyasalarındaki olumsuz gelişmeler küresel piyasalarda derin satış baskısına yol açtı. New York borsası, haftanın ilk işlem gününe sert bir düşüşle başladı.

ABD'de borsa güne sert düşüşle başladı

Dow Jones endeksi açılışta 1000 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 2,68 azalarak 38.670,55 puana indi. S&P 500 endeksi yüzde 4,07 gerileyerek 5.128,93 puana, Nasdaq endeksi ise yüzde 6,25 kayıpla 15.728,46 puana düştü.

ABD Merkez Bankası (Fed), geçen toplantısında faiz oranlarını sabit tutarken, eylül ayında faiz indirimi yapma sinyali vermişti. Ancak, son ekonomik veriler resesyon endişelerini artırdı. Tarım dışı istihdamın beklentilerin altında kalması ve işsizlik oranının yükselmesi, ekonomik aktivitedeki yavaşlamayı işaret etti.

Para Piyasalarında Dalgalanma

Para piyasalarında Fed'in eylül ayında faizleri 50 baz puan indirme ihtimali yüzde 90’ın üzerine çıktı. Ancak analistler, Fed’in faiz indirimlerine geç başlamasının endişe yarattığını belirtti. Küresel piyasalardaki sert düşüşler, Fed’den acil faiz indirimi ihtimalini gündeme getirdi, ancak bu durum piyasalardaki paniği artırabileceği ifade edildi.

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, ekonomideki zayıflık işaretlerine tepki vereceklerini ancak acil toplantı yapıp yapmayacaklarına dair yorum yapmadı. Goolsbee, 'İstihdam rakamları beklenenden daha zayıf geldi, ancak henüz resesyona benzemiyor' dedi.

Güvenli Liman Varlıkları Talep Gördü

ABD’de 10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi yüzde 3,667 ile Haziran 2023’ten beri en düşük seviyeyi gördü. 2 yıllık Hazine tahvili getirisi ise yüzde 3,660’a gerileyerek Temmuz 2022’den bu yana ilk kez 10 yıllık tahvil faizinin altına indi. Dolar endeksi yüzde 0,88 azalarak 102,08’e, avro/dolar paritesi yüzde 0,80 artışla 1,099 seviyesine çıktı. Dolar/yen paritesi ise yüzde 2,63 azalarak 142,68’e geriledi. VIX Endeksi ise S&P 500 Endeksi’ndeki dalgalanmayı göstererek 65,70 ile 4 yılın zirvesine ulaştı.

Asya Piyasalarında Tarihi Düşüş

Asya piyasalarında da dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Japonya'nın Nikkei 225 endeksi, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) şahinleşen politikaları ve küresel resesyon endişeleriyle yüzde 12,40 düşerek 1987'den bu yana en büyük kaybı yaşadı.

Teknoloji Hisselerinde Büyük Kayıplar

Haftanın ilk işlem gününde teknoloji hisselerinde de büyük düşüşler görüldü. Nvidia’nın hisseleri yüzde 10’un üzerinde değer kaybederken, Apple hisseleri Berkshire Hathaway’in şirketteki hissesini yarıya indirmesinin ardından yüzde 5’ten fazla düştü. Microsoft, Meta, Alphabet ve Amazon gibi büyük teknoloji şirketlerinin hisseleri ise sırasıyla yüzde 3 ila yüzde 5 arasında geriledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalyaspor yeni sezon formalarını tanıttı

Antalyaspor yeni sezon formalarını tanıttı