Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Ürdün Üssüne Yapılan İHA Saldırısına Sert Yanıt Verdi

ABD Ürdün Üssüne Yapılan İHA Saldırısına Sert Yanıt Verdi

Ürdün'deki ABD üssüne düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırısına karşı ABD Başkanı Joe Biden tarafından verilen sert yanıtın detayları belli oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Ürdün Üssüne Yapılan İHA Saldırısına Sert Yanıt Verdi
KAYNAK: İHA

Ürdün'deki ABD üssüne düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırısına karşı ABD Başkanı Joe Biden tarafından verilen sert yanıtın detayları belli oldu. Ürdün'deki Tower 22 adlı üsse yapılan saldırının ardından Irak ve Suriye'deki İran Devrim Muhafızları ve bağlı milislerin kullanıdığı tesislere yönelik operasyon düzenlendiğini açıklayan Biden, yazılı bir açıklama yaptı.

Biden açıklamasında, Ürdün'deki saldırıda hayatını kaybeden üç Amerikan askerinin ölümüne vurgu yaparak, "ABD askeri güçleri, bu öğleden sonra benim talimatımla Irak ve Suriye'de Devrim Muhafızları ve bağlı milislerin ABD güçlerine saldırmak için kullandığı tesislerdeki hedefleri vurdu. Yanıtımız bugün başladı, seçtiğimiz yer ve zamanlarda devam edecek." ifadelerini kullandı.

Eğer bir Amerikalıya zarar verirseniz karşılık veririz

ABD Başkanı, ülkesinin Orta Doğu'da geniş bir çatışma arayışında olmadığını belirterek, "Ancak bize zarar vermek isteyebilecek herkes şunu bilsin, eğer bir Amerikalıya zarar verirseniz, karşılık veririz." dedi. Biden, askeri operasyonların devam edeceğini ve ABD'nin savunma pozisyonunda olmaya devam edeceğini vurguladı. Ürdün'deki saldırıda 3 asker hayatını kaybetmiş, 34 asker ise yaralanmıştı. ABD, bu saldırının İran destekli radikal militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini belirtmişti. Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise saldırıya karşı çok katmanlı ve aşamalı bir karşılık vereceklerini açıklamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gaziantep Kayserispor Maçı Saat Kaçta Nerde? Hangi Kanalda? Tüm Detaylar...

Gaziantep Kayserispor Maçı Saat Kaçta Nerde? Hangi Kanalda? Tüm Detaylar...