Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD, Rusya'ya Yeni Yaptırımlar Getirdi: 250 Kişi ve Kuruluş Hedefte

ABD, Rusya'ya Yeni Yaptırımlar Getirdi: 250 Kişi ve Kuruluş Hedefte

ABD Hükümeti, Rusya'daki savaşla ilişkilendirilen 250'den fazla kişi ve kuruluşa karşı yeni yaptırımlar uygulama kararı aldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD, Rusya'ya Yeni Yaptırımlar Getirdi: 250 Kişi ve Kuruluş Hedefte
KAYNAK: İHA

ABD Hükümeti, Rusya'daki savaşla ilişkilendirilen 250'den fazla kişi ve kuruluşa karşı yeni yaptırımlar uygulama kararı aldı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yazılı bir açıklama yaparak, "Dışişleri Bakanlığı, yaptırımları delme, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik savaşını devam ettirme yeteneğini artırma ve Rusya'nın gelecekteki enerji üretim ve ihracat kapasitesini destekleme faaliyetlerinde bulunanlar dahil olmak üzere 100'den fazla kurum ve kişiye yaptırım uygulama kararı aldı" dedi. ABD Hazine Bakanlığı'nın ise 150'den fazla kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını belirten Blinken, Moskova'nın uluslararası yaptırımları delmek için kullandığı birçok üçüncü ülke tedarikçisi ve Rus finans kuruluşlarının da hedef alındığını ifade etti.

ABD Hazine Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında ise yaptırım kararının Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Çin Halk Cumhuriyeti gibi üçüncü ülkeleri de kapsadığı bildirildi. Açıklamada, 7 Türk şirketinin de yaptırım listesine eklendiği vurgulandı. Bu yaptırımların, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin ABD ziyareti sırasında açıklanması dikkat çekti. Kararlar, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına karşı uluslararası tepkilerin arttığı bir dönemde alındı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail Donanması, 4 Yeni Savaş Gemi Filosunu Kızıldeniz'e Gönderdi

İsrail Donanması, 4 Yeni Savaş Gemi Filosunu Kızıldeniz'e Gönderdi