Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Kızıldeniz'de Husi dronlarını düşürdü

ABD Kızıldeniz'de Husi dronlarını düşürdü

ABD savaş gemisi, Husilerin kamikaze dronlarını Kızıldeniz üzerinde düşürdü.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Kızıldeniz'de Husi dronlarını düşürdü
KAYNAK: Haber Merkezi

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'de İran destekli Husilerin kontrolündeki bölgelerden gönderilen kamikaze dronların Kızıldeniz üzerinde ABD savaş gemisi tarafından düşürüldüğünü duyurdu.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, USS Thomas Hudner (DDG 116) muhribi tarafından vurularak düşürülen dronların sayısının 10 civarında olduğu belirtildi. Açıklamada, savaş gemisinde hasar oluşmadığı, mürettebatın da yaralanmadığı aktarıldı.

Orta Doğu'daki ABD güçleri, Gazze'deki çatışmaların başlamasından bu yana sık sık hedef alınıyor. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak ve Suriye'de konuşlu ABD kuvvetlerinin Ekim ayından bu yana en az 66 kez saldırıya uğradığını açıkladı.Husiler, çatışmanın başlangıcından bu yana İsrail'e çok sayıda dron ve füze fırlattı. Husilerin silahlı kanadının sözcüsü Yahya Saree, bu tür operasyonların İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki Filistin halkına yönelik saldırganlığı sona erene kadar devam edeceğini söyledi. Husiler ayrıca geçtiğimiz pazartesi günü Kızıldeniz'de İsrailli bir şirkete ait kargo gemisine el koymuş, İsrail'e bağlı tüm gemilerin 'meşru bir hedef haline geleceği' tehdidinde bulunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Doğal Gaz Saatleriyle İlgili Flaş Karar!

Doğal Gaz Saatleriyle İlgili Flaş Karar!