Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Başkanı Biden, Ukrayna'ya Destek Çağrısında Bulundu: Yeni Yaptırımlar ve Askeri Yardım

ABD Başkanı Biden, Ukrayna'ya Destek Çağrısında Bulundu: Yeni Yaptırımlar ve Askeri Yardım

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına karşı ABD'nin desteğini sürdüreceğini belirterek, "Ukrayna'ya elimizden geldiğince kritik silah ve teçhizat sağlamaya devam edeceğiz; buna bugün onayladığım 200 milyon dolarlık silah ve askeri yardım da dahil" dedi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Başkanı Biden, Ukrayna'ya Destek Çağrısında Bulundu: Yeni Yaptırımlar ve Askeri Yardım
KAYNAK: İHA

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına karşı ABD'nin desteğini sürdüreceğini belirterek, "Ukrayna'ya elimizden geldiğince kritik silah ve teçhizat sağlamaya devam edeceğiz; buna bugün onayladığım 200 milyon dolarlık silah ve askeri yardım da dahil" dedi. Beyaz Saray'da Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky ile gerçekleştirdikleri görüşme sonrasında ortak basın toplantısı düzenleyen Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, ABD'nin Ukrayna'ya destek sağlamayacağına inandığını ifade ederek, "Onun yanıldığını kanıtlamalıyız" şeklinde konuştu.

Biden, ABD Kongresi'ni Ukrayna'ya yardım için fon sağlamaya çağırdı ve ek finansmanın sağlanmaması durumunda Ukrayna'nın acil operasyonel taleplerine yanıt verme kabiliyetinin azaldığını vurguladı. Ayrıca, Ukrayna'ya yönelik ABD'nin yeni yaptırımlar uygulama kararı aldığını açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ise Biden'a teşekkür ederek, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı mücadelesinde elde ettiği başarıları paylaştı. Zelensky, Ukrayna'nın Rusya'nın işgal ettiği toprakların yüzde 50'sini kurtardığını ve diğer Avrupa uluslarını Rus saldırganlığına karşı güvende tuttuklarını belirtti. Görüşmede, Ukrayna'nın savunma sanayisinin güçlendirilmesi, hava savaşındaki başarı ve demokrasiye olan bağlılık gibi konular ele alındı. Biden ve Zelensky, gelecek yıl Ukrayna'nın güçlenmesi için nasıl adımlar atılacağını görüştüklerini açıkladılar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD, Rusya'ya Yeni Yaptırımlar Getirdi: 250 Kişi ve Kuruluş Hedefte

ABD, Rusya'ya Yeni Yaptırımlar Getirdi: 250 Kişi ve Kuruluş Hedefte