Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Başkanı Biden Gazze'ye yardım için askeri liman kurulmasını talimat verdi

ABD Başkanı Biden Gazze'ye yardım için askeri liman kurulmasını talimat verdi

ABD Başkanı Joe Biden'ın talimatıyla Gazze'ye insani yardımların deniz yoluyla ulaştırılması için askeri liman kurulacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Başkanı Biden Gazze'ye yardım için askeri liman kurulmasını talimat verdi
KAYNAK: Haber Merkezi

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın Amerikan ordusuna Gazze sahilinde acil yardımların deniz yoluyla ulaştırılması için bir liman kurulması talimatı vereceğini duyurdu. Bu talimat, Amerikan ordusunun Gazze sahilinde askeri bir liman kurarak insani yardımların deniz yoluyla ulaştırılmasını sağlamayı amaçlıyor.

İnsani Yardımların Ulaştırılması

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyinden bir yetkili, yaptığı telefon toplantısında, ABD'nin Gazze'ye insani yardımları ulaştırma çabalarını anlattı. Biden'ın bu akşam Kongre'de yapacağı 'Birliğin Durumu' konuşmasında, Amerikan ordusuna bu konuda talimat vereceğini açıklayacağını belirtti.

Büyük Gemilerle Yardım Ulaştırılacak

Yetkili, askeri limanın kurulmasıyla birlikte büyük gemilerin daha yüksek miktarda insani yardımları Gazze'ye ulaştırabileceğini belirtti. Yardımlar arasında gıda, su, ilaçlar ve geçici konaklama ekipmanlarının bulunacağı ifade edildi.

Eleştiriler ve Diplomasi Çabaları

ABD yönetimi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, Tel Aviv'e verdiği koşulsuz destek nedeniyle eleştiriliyor. Ancak Biden yönetimi, Gazze'ye daha fazla insani yardım ulaştırılması için İsrail ile görüşmeler yaptığını ve aynı zamanda taraflar arasında geçici bir ateşkes için yoğun diplomasi yürüttüğünü belirtiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Nevşehir'de akraba cinayeti: Dayısını silahla vurarak öldürdü

Nevşehir'de akraba cinayeti: Dayısını silahla vurarak öldürdü