Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya 89 Yaşındaki Kadın Alplerde 5 Gün Boyunca Bir Tilki İle Çukurda Kaldı

89 Yaşındaki Kadın Alplerde 5 Gün Boyunca Bir Tilki İle Çukurda Kaldı

İtalya'da mantar toplarken 6 metrelik bir çukura düşen 89 yaşındaki Giuseppina Bardelli, 5 gün boyunca hayatta kaldı. Yaşlı kadın, çukurdaki su birikintisinden su içerek ve yanına gelen bir tilkiyle arkadaş olarak hayatta kaldığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
89 Yaşındaki Kadın Alplerde 5 Gün Boyunca Bir Tilki İle Çukurda Kaldı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Giuseppina Bardelli adındaki 89 yaşındaki kadın, İtalya’nın Monterecchio bölgesinde mantar toplarken aniden baş dönmesi yaşadı ve dengesini kaybederek yaklaşık 6 metrelik bir çukura düştü. Yaşlı kadının çukura düştüğünü fark edemeyen ailesi, kısa süre sonra arama çalışmalarını başlattı.

Giuseppina’nın kaybolduğunu fark eden oğlu Sergio Bardelli, annesinin bulunması için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. Özellikle helikopter ve insansız hava araçlarıyla yapılan aramalar, yaşlı kadının bulunması için büyük önem taşıdı.

Çukurda 5 Gün Boyunca Hayatta Kalmayı Başardı

Giuseppina Bardelli, çukurda mahsur kaldığı 5 gün boyunca hayatta kalmak için çevresindeki imkanları kullandı. Çukurdaki bir su birikintisinden su içerek hayatta kalmaya çalışan yaşlı kadın, ayrıca çukura yaklaşan bir tilkiyle de arkadaş olduğunu ifade etti.

Geçmiş Deneyimleri Hayatta Kalmasına Yardımcı Oldu

Bardelli’nin ailesi, Giuseppina'nın Alp Disiplin Kulübü’ndeki geçmiş tecrübelerinin, bu zorlu süreçte ona büyük ölçüde yardımcı olduğunu belirtti. Dağcılık ve doğa yürüyüşleri konusunda deneyimli olan yaşlı kadının, bu deneyimleri sayesinde zorlu koşullarda hayatta kalma becerilerini geliştirdiği ifade edildi.

Kurtarma Ekipleri Zorlu Şartlarla Mücadele Etti

Çukuru saran yoğun bitki örtüsü nedeniyle kurtarma ekipleri, Giuseppina’ya ulaşmakta zorluk çekti. Aramayı yöneten itfaiyeci Silvio Rizzelli, "Çukur, uzun bitkilerle doluydu. O bizi göremiyordu, biz de onu göremiyorduk. Çalışmaları neredeyse sonlandırmak üzereydik, ama onu bulduğumuzda büyük bir şaşkınlık yaşadık. Yorgundu ama tamamen kendindeydi. Bu yaştaki bir kadının böyle bir duruma dayanabilmesi hepimizi şaşırttı," dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da İşe Kendi Değil Acı Haberi Geldi

Antalya'da İşe Kendi Değil Acı Haberi Geldi