Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel İtalya'da Tutuklu Barış Boyun Hakkında Soruşturma Tamamlandı

İtalya'da Tutuklu Barış Boyun Hakkında Soruşturma Tamamlandı

Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Barış Boyun'a yönelik yürütülen soruşturma tamamlandı. Örgüt lideri Barış Boyun'a 349 yıla kadar hapis talep edildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İtalya'da Tutuklu Barış Boyun Hakkında Soruşturma Tamamlandı

Silahlı suç örgütü lideri olarak bilinen ve İtalya'da tutuklu bulunan Barış Boyun hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. 578 sayfalık iddianamede, aralarında Engin Polat ve kardeşi Alper Kürşat Polat'ın da bulunduğu 136 kişi müşteki olarak yer alırken, Boyun liderliğindeki örgütün karşılarında duranları ya öldürdüğü ya da kendi saflarına çektiği vurgulandı.

Boyun'un Örgütü Ülkenin En Büyük Suç Örgütü Olmayı Hedefliyor

İddianameye göre, Barış Boyun’un kurduğu silahlı suç örgütü, ülke genelinde en büyük suç yapılanması olmayı hedefliyor. Örgütün lideri olan Boyun, yöneticilere talimatlar vererek suç işleme kastıyla hareket etmelerini sağladı. İddianamede, Boyun’un özellikle Beratcan Gökdemir, Bahadır Akdağ, Zafer Boyun, Tolga Gültepe ve Bayram Demir gibi isimlerle örgütün başında olduğu, örgüt üyeleri arasında güçlü bir korku ve hiyerarşi kurarak örgütü ayakta tuttuğu belirtildi.

Karşılarında Duranlar Ya Öldürüldü Ya da Saflarına Çekildi

Boyun'un ismini kullanarak örgüt üyeleri üzerindeki etkisini artırdığı iddianamede, örgütün rakip gruplar üzerinde yoğun baskı kurduğu, rakiplerini öldürdüğü ya da kendi saflarına çektiği kaydedildi. Bu şekilde örgütün haksız menfaat sağlama amacıyla hareket ettiği ve karşılarındaki gruplarla silahlı çatışmalara girdikleri aktarıldı.

İtalya'da Tutuklanınca İşlerini Devretti

İddianamede, Barış Boyun’un İtalya’ya kaçtıktan sonra tutuklanmasına rağmen örgütü aracılığıyla suç işlemeye devam ettiği ve 3 ayrı mektup yazarak işlerini devrettiği belirtildi. Boyun’un Gurur Işınçelik ve Mert Gültepe’ye suç örgütünün yönetimini devrettiği, bu kişilerin örgüt faaliyetlerini yürütmeye devam ettiği ifade edildi.

Kara Propaganda ve Sosyal Medya Kullanımı

Örgüt, toplum üzerinde sempati yaratmak amacıyla sosyal medyada aktif propaganda faaliyetleri yürüttü. 

Boyun’a ait “İstanbul’un sefiri” gibi sloganlarla örgüt üyeleri, özellikle genç kitleyi etkileyerek yeni üyeler kazandı. İddianamede, örgüt üyelerinin doğal afetler gibi konuları kullanarak yardım kampanyaları düzenlediği ve suçtan elde ettikleri gelirle yardım kamyonları gönderdikleri belirtildi.

Polat Ailesine Saldırılar

Boyun’un örgütünün en büyük gelir kaynağının uyuşturucu madde ticareti olduğu ve bu maddi gücü kullanarak rakiplerine silahlı saldırılar düzenlediği vurgulandı. İddianamede, Engin Polat ve ailesine yönelik saldırılar detaylandırıldı. Polat’a ait iş yerlerine 2023 yılında düzenlenen silahlı saldırıların, Boyun’un örgütüne bağlı kişiler tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi.

349 Yıla Kadar Hapis Talebi

Boyun, silahlı suç örgütü kurmak, kasten öldürme, yaralama, hürriyeti yoksun kılma, tehdit ve yağma gibi suçlardan 4 kez müebbet hapis ve 349 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Diğer şüpheliler ise benzer suçlardan 13 yıldan 349 yıla kadar hapis cezası talebiyle İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya’da Trafik Denetimleri Sıkılaştı: 102 Araca 121 Bin TL Ceza

Alanya’da Trafik Denetimleri Sıkılaştı: 102 Araca 121 Bin TL Ceza