Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya 81. Venedik Film Festivali Ödül Gecesi: Altın Aslan Pedro Almodóvar’a Gitti

81. Venedik Film Festivali Ödül Gecesi: Altın Aslan Pedro Almodóvar’a Gitti

Venedik Film Festivali'nin ödül töreni, Pedro Almodóvar'ın "The Room Next Door" filmiyle Altın Aslan ödülünü kazanmasıyla sona erdi. Vincent Lindon ve Nicole Kidman, en iyi oyuncu ödüllerinin sahibi oldu. Murat Fıratoğlu'nun "Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri" filmi de Jüri Özel Ödülü'nü kazandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
81. Venedik Film Festivali Ödül Gecesi: Altın Aslan Pedro Almodóvar’a Gitti
KAYNAK: Haber Merkezi

81. Venedik Film Festivali, 28 Ağustos'ta başlayan ve sinemanın en prestijli etkinliklerinden biri olan bu festivalin ödül gecesiyle tamamlandı. 

Dünyanın en eski film festivali olan Venedik, bu yıl da sinemaseverlere unutulmaz anlar yaşattı.

Altın Aslan Pedro Almodóvar’a

Festivalin en büyük ödülü olan Altın Aslan, Pedro Almodóvar'ın yönettiği "The Room Next Door" filmine verildi. İspanyol sinemasının usta ismi, bu ödül ile bir kez daha sinema dünyasındaki başarısını kanıtladı.

Gümüş Aslan ve Diğer Ödüller

En İyi Yönetmen ödülü olan Gümüş Aslan, Brady Corbet'in "The Brutalist" filmine verildi. Festivalin ödül töreninde, Vincent Lindon "The Quiet Son" filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu (Coppa Volpi) ödülüne layık görülürken, Nicole Kidman "Babygirl" filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu (Coppa Volpi) ödülünü aldı.

Jüri Büyük ve Jüri Özel Ödülleri

Jüri Büyük Ödülü, Maura Delpero'nun yönettiği "Vermiglio" filmine verildi. Jüri Özel Ödülü ise Dea Kulumbegashvili'nin "April" filmiyle elde edildi. Bu ödüller, festivaldeki en dikkat çekici yapımlar arasında yer aldı.

En İyi Senaryo ve Ufuklar Kategorisi

En İyi Senaryo ödülünü Murilo Hauser ve Heitor Lorega'nın yazdığı "I'm Still Here" filmi kazandı. Ayrıca, bu yılki Ufuklar (Orizzonti) kategorisinde yarışan Murat Fıratoğlu'nun yönettiği "Hemme'nin Öldüğü Günlerden Biri" filmi de Jüri Özel Ödülü ile onurlandırıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye ve Kazakistan Genişletilmiş Stratejik Ortaklık İlişkilerini Derinleştirmeye Devam Edecek

Türkiye ve Kazakistan Genişletilmiş Stratejik Ortaklık İlişkilerini Derinleştirmeye Devam Edecek