Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya İran Cumhurbaşkanından ter*r saldırısına sert tepki: İnsanlık dışı

İran Cumhurbaşkanından ter*r saldırısına sert tepki: İnsanlık dışı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ülkede düzenlenen ve onlarca insanın hayatını kaybettiği bombalı saldırılardan sonra ilk açıklamayı yaptı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İran Cumhurbaşkanından ter*r saldırısına sert tepki: İnsanlık dışı
KAYNAK: İHA

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Kirman kentinde Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin mezarı yakınında gerçekleşen ter*r saldırısına ilişkin ilk açıklamasında, saldırının ardında İran'a karşı olan canilerin ve ter*rizmin karanlık odaklarının olduğunu belirtti. Reisi, saldırının, General Kasım Süleymani'nin anma merasimine katılan kadın ve çocukların da bulunduğu bir gruba karşı yapıldığını ifade etti.

Reisi şu açıklamalarda bulundu: 'Bir kez daha İran karşıtı caniler, ter*r ve karanlık odaklar, ter*rizmle yapılan savaşın kahramanı olan General Kasım Süleymani'nin anma merasiminde canice, insanlık dışı bir şekilde cinayet işlediler ve bu merasime katılan kadın ve çocuklarında bulunduğu bir grubun şehit olmasına ve yaralanmasına yol açtılar. Bu canice ter*r saldırısını kınıyor ve acılı ailelerin acılarını paylaşıyorum.'

Reisi, halkına başsağlığı dilerken, saldırının faillerinin en kısa sürede teşhis edileceğini ve karşılığının verileceğini belirtti. Ayrıca, ter*r saldırısının İran'ın İslami değerlerine zarar veremeyeceğini, aksine milletin daha kararlı bir şekilde ter*rle mücadele etme iradesini güçlendireceğini vurguladı.

Kasım Süleymani'nin ölüm yıldönümünde kanlı saldırı

ABD'nin 2020'de Bağdat'ta gerçekleştirdiği suikast sonucu hayatını kaybeden General Kasım Süleymani'nin ölüm yıl döneminde Kirman'da düzenlenen ter*r saldırısında 103 kişi hayatını kaybetmiş, 141 kişi yaralanmıştı.

İran Dini Lideri Ali Hamaney

İran Dini Lideri Hamaney: Bu felaketin karşılığı çok sert olacak

İran’da düzenlenen ter*r saldırısıyla ilgili açıklama yapan İran Dini Lideri Ali Hamaney ise 'Katiller, şu andan itibaren kesin hedefimizin onları ezmek ve adil bir şekilde cezalandırmak olduğunu bilsinler. Bu felaketin karşılığı çok sert olacak' ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHK açıkladı! İşte Süper Lig hakem kadrosu

MHK açıkladı! İşte Süper Lig hakem kadrosu