Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya 7 Büyüklüğündeki deprem Marakeş'i salladı

7 Büyüklüğündeki deprem Marakeş'i salladı

Fas'ın Kuzey Afrika ülkesinde son derece büyük ve yıkıcı bir deprem meydana geldi. Meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre 632 kişi hayatını kaybetti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
7 Büyüklüğündeki deprem Marakeş'i salladı

Kamer Durdu

El-Huz bölgesinde yerin 8 kilometre derinliğinde gerçekleşen 7 büyüklüğündeki deprem, ülkenin son 120 yılın en büyük depremi olarak kayıtlara geçti. Deprem sonrasında yapılan ilk belirlemelere göre, 632 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce kişi de yaralandı.

HASTANELER YARALILARLA DOLU

Marakeş gibi UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan turistik bir kentte çöken binaların ve turistlerin dehşet içinde kaçışlarının görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Depremin etkisiyle oluşan devasa toz bulutları kenti sardı. AFP'nin haberine göre, Marakeş'teki hastaneler "büyük bir yaralı akını" yaşadı.

DEPREM PORTEKİZ'DEN BİLE HİSSEDİLDİ

Richter ölçeğine göre 6,8 büyüklüğündeki deprem, Atlas Dağları'nı vurarak sarsıntılara neden oldu ve etkisi Portekiz'e kadar ulaştı. İçişleri Bakanlığı, hasarın çoğunun şehir ve kasabaların dışında meydana geldiğini belirtti. Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırma Kurumu, kırsal bölgelerdeki binaların bu tür depremlere dayanacak şekilde inşa edilmediğini ve bu nedenle ölü sayısının muhtemelen artacağını uyardı.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Fas'taki deprem felaketi, dünya liderleri tarafından da duyuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya üzerinden Fas'a taziye mesajı gönderdi ve Fas halkına destek sözü verdi. Ayrıca, G20 ülkelerinden Hindistan Başbakanı Narendra Modi de depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini iletti ve yardım teklifinde bulundu.

AW026435_01

AW026435_04

AW026435_06

AW026435_03

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AKP'den İstanbul adaylığına sürpriz isim

AKP'den İstanbul adaylığına sürpriz isim