Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya 44 yıl haksız yere hapis yatmıştı! 25 milyon dolar tazminat!

44 yıl haksız yere hapis yatmıştı! 25 milyon dolar tazminat!

68 yaşındaki Long, 1976 yılında 21 yaşındayken, "beyaz bir kadına tecavüz ve hırsızlıkla" suçlanarak tamamı beyazlardan oluşan jüri tarafından iki kez ömür boyu hapis cezasına mahkum edilmişti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
44 yıl haksız yere hapis yatmıştı! 25 milyon dolar tazminat!
KAYNAK: Haber Merkezi

Kuzey Carolina eyaletinde 44 yıl hapis cezasına çarptırılan siyahi Ronnie Long'un suçsuzluğunun ortaya çıkmasının ardından ABD'de 25 milyon dolar tazminat ödeneceği duyuruldu.

ABD Temyiz Mahkemesi Yargıcı Stephanie Thacker, Long'un mahkumiyetinin iptal edildiğini açıkladı, ve Long'un avukatları 25 milyon dolarlık tazminatın, ülke çapındaki en büyük "haksız mahkumiyet tazminatlarından biri" olduğunu belirtti. Concord Şehir Meclisi, Long'un haksız mahkumiyetine neden olan hataları ve kasıtlı suistimallerin sorumluluğunu kabul ederek, tazminatın yanlışları düzeltmek ve sorumluluğu üstlenmek amacıyla ödendiğini açıkladı. 1976 yılında 21 yaşındayken beyaz bir kadına tecavüz ve hırsızlık suçlamasıyla mahkum edilen Long, tamamı beyazlardan oluşan bir jüri tarafından iki kez ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu MHP'den aday oldu

Süper Vali Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu MHP'den aday oldu