Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Van Gölü'nde Ölü Bulunan Rojin Kabaiş'in Cesedinden Örnekler Alındı

Van Gölü'nde Ölü Bulunan Rojin Kabaiş'in Cesedinden Örnekler Alındı

Van'ın Tuşba ilçesinde kaybolan ve cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş'in ölüm sebebinin netleşmesi için alınan numuneler İstanbul'a gönderildi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Van
Haberleri
Van Gölü'nde Ölü Bulunan Rojin Kabaiş'in Cesedinden Örnekler Alındı
KAYNAK: AA

Van'ın Tuşba ilçesine bağlı Mollakasım Mahallesi yakınlarında kaybolan Rojin Kabaiş, 27 Eylül’den bu yana kayıptı. Dün, Van Gölü kıyısında bulunan 21 yaşındaki Kabaiş'in cansız bedeni, bölgedeki vatandaşların ihbarı üzerine ortaya çıkarıldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencisi olan Kabaiş'in kaybı, ailesi ve arkadaşları tarafından büyük endişe ile takip edilmişti.

Van Gölü'nde Ölü Bulunan Rojin Kabaiş'in Cesedinden Örnekler Alındı

Darp ve cebir izine rastlanmadı

Van Adli Tıp Kurumu’nda yapılan ilk otopside, Rojin Kabaiş’in bedeninde herhangi bir darp, cebir izine ya da kesici ve ateşli silahla yaralanmaya ilişkin bulguya rastlanmadı. Ayrıca, ceset üzerinde kemik kırığına dair de herhangi bir iz bulunmadığı ifade edildi. Ancak, uzun süre suda kalmaya bağlı olarak cesette deformasyon yaşandığı ve ceset üzerinde çeşitli renk değişikliklerinin tespit edildiği belirtildi.

Van Gölü'nde Ölü Bulunan Rojin Kabaiş'in Cesedinden Örnekler Alındı

Ölüm nedeni için numuneler İstanbul'a gönderildi

Kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla, Kabaiş’in cesedinden alınan numuneler İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Boyun, diz ve kol bölgelerinde renk değişiklikleri olduğu kaydedilen cesedin detaylı incelenmesi sonucu, Kabaiş’in ölüm sebebinin netleşmesi bekleniyor. Aile ve yakınları ise bu acı kaybın aydınlatılması için otopsi sonuçlarını bekliyor.

Kabaiş'in cenazesi defnedildi

Genç üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş, memleketi Diyarbakır'da düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi.

Ne Olmuştu?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül akşamı kaldığı yurtta yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı ve geri dönmedi. Arkadaşları, 28 Eylül sabahı saat 12.00 civarında Kabaiş’e ulaşamayınca polise haber verdi. Yapılan incelemelerde, Kabaiş’in saat 18.30 sıralarında Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gitmeyi planladığı ve arkadaşına da birlikte gitmeyi teklif ettiği ancak olumsuz yanıt aldığı öğrenildi.

28 Eylül’de, Van Gölü Sahili’nde Rojin Kabaiş’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefon, incelemeye alınmak üzere polise teslim edildi. Kabaiş’in kaybolduğu sırada annesiyle telefonla konuştuğu ve markete gidip kahve, su ve kek alacağını söylediği belirtildi. Polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Kabaiş’i bulmak için geniş çaplı arama çalışmaları başlattı.

Rojin Kabaiş’in kaybolmasının ardından yapılan çalışmalarda Bardakçı Mahallesi’ne giriş çıkış yapan yaklaşık 400 araç incelendi. 10 Ekim günü, sahilde Kabaiş’e ait olduğu tespit edilen başörtüsü bulundu. Bu gelişme, arama çalışmalarının yoğunlaştığı bölgeyi belirledi.

Arama çalışmalarının 18. gününde, Rojin Kabaiş’in cansız bedeni en son görüldüğü yerden 20 kilometre uzaklıkta bir bahçede bulundu. Bahçeye sulama için gelen Mehmet Emin Ankay (60), sahilde bir karartı fark etti ve incelemeye gittiğinde Kabaiş’in cansız bedeni ile karşılaştı. Ankay, sahile yakın bir bölgede arkadaşına ait yazlıkta bulunduğu sırada cesedi fark ettiğini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İslam Memiş'ten Perşembe Uyarısı: Faizde TL'si Olanlar Dikkat!

İslam Memiş'ten Perşembe Uyarısı: Faizde TL'si Olanlar Dikkat!