Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Ankara Güvenpark Bombalı Saldırı Davasında Yeni Gelişme Yaşandı

Ankara Güvenpark Bombalı Saldırı Davasında Yeni Gelişme Yaşandı

Ankara'da 13 Mart 2016 tarihinde Kızılay Güvenpark'ta meydana gelen ve 36 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin davada karar açıklandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ankara Güvenpark Bombalı Saldırı Davasında Yeni Gelişme Yaşandı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Ankara'da 13 Mart 2016 tarihinde Kızılay Güvenpark'ta düzenlenen terör saldırısında, 36 kişinin yaşamını yitirmesi ve 349 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayın davası sonuçlandı. Davada tutuklu yargılanan Mehmet Veysi Dolaşan, saldırıyla ilgili olarak 5 bin 172 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

Ankara Güvenpark Bombalı Saldırı Davasında Yeni Gelişme Yaşandı

Sanıklar Duruşmaya SEGBİS ile Katıldı

Mahkemede tutuklu sanıklar Mehmet Veysi Dolaşan ve Velat Cin, SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılırken, taraf avukatları ve mağdurların yakınları da salonda hazır bulundu. Mahkeme başkanı, bu celsede karar verileceğini belirterek sanıklara son sözlerini söyledi.

Mehmet Veysi Dolaşan suçlamaları reddetti

Duruşmada söz verilen tutuklu sanık Mehmet Veysi Dolaşan, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “Her şey ortada. Hala yaşanan olayın planlı olarak yapıldığı söyleniyor. Birisini yakalamışız, kim o Veysi, o zaman her suçu, her eylemi ona yükleyelim deniyor. Bu adalet değildir'' dedi.

Sanık Velat Cin ise önceki ifadelerini tekrarladığını belirterek tahliyesini talep etti. Ancak mahkeme heyeti, sanıkların beyanlarını dinledikten sonra kararını açıkladı.

Ankara Güvenpark Bombalı Saldırı Davasında Yeni Gelişme Yaşandı

Karar Açıklandı

Mahkeme, Mehmet Veysi Dolaşan’ı 32 kişiyi bombalayarak öldürmeye yardım etme suçundan 960 yıl hapis cezasına çarptırdı. Olayda hayatını kaybeden 4 çocuk için de 4 kez 30’ar yıl hapis cezası olmak üzere 120 yıl daha ceza aldı.

Dolaşan ayrıca, 32 çocuğu öldürmeye teşebbüs suçundan 384 yıl hapis cezası ve 309 kişiyi öldürmeye teşebbüs suçundan ise 3 bin 708 yıl hapis cezası aldı. Böylece toplamda 5 bin 172 yıl hapis cezasına mahkûm edildi.

Mahkeme ayrıca, davanın diğer sanıkları hakkında da kararlarını açıkladı. Sanık Velat Cin, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Neval Basut, terör örgütü propagandası yapmak suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası aldı.

Mahkeme, sanık Rıdvan Tekin hakkında ise ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması suçundan beraat kararı verdi. Diğer sanıklar Halil İbrahim Demirci ve Uğur Ayçil'in dosyalarının ayrılmasına hükmedildi.

Saldırının ardında PKK'nın TAK birimi vardı

Saldırıyı düzenleyenlerin PKK/KCK mensubu oldukları ve örgütün şehir merkezlerinde gerçekleştirdiği sansasyonel şiddet eylemleri için kullandığı TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) alt biriminin bu eylemi üstlendiği iddianamede vurgulandı. TAK'ın, PKK'nın uluslararası terörist imajından kaçınmak amacıyla oluşturduğu yasa dışı bir yapılanma olduğu belirtilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Pegasus Ucuz Bilet Kampanyasını Duyurdu: 9 Euro’dan Başlayan Fiyatlar

Pegasus Ucuz Bilet Kampanyasını Duyurdu: 9 Euro’dan Başlayan Fiyatlar