Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Timur Cihantimur ABD’de Üçüncü Kez Hakim Karşısına Çıktı

Timur Cihantimur ABD’de Üçüncü Kez Hakim Karşısına Çıktı

İstanbul’da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan ve ABD’ye kaçan Timur Cihantimur, ABD'de üçüncü kez hakim karşısına çıktı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

İstanbul’da 1 Mart 2024 tarihinde ehliyetsiz kullandığı araçla yaptığı kaza sonucu Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan ve annesi tarafından ABD’ye kaçırılan Timur Cihantimur, ABD’de üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Boston'daki John Joseph Moakley Adliyesi'nde görülen davada, Cihantimur’un avukatları müvekkilinin kefaletle serbest bırakılmasını talep etse de, Yargıç Donald L. Cabell, kaçma şüphesi nedeniyle bu talebi reddetti ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Savunma Avukatlarının Talebi Reddedildi

Cihantimur’un avukatı, müvekkilinin 19 Temmuz’da Newark Çocuk Koruyucu Gözetim Birimi'nde saldırıya uğradığını belirterek, derhal kefaletle serbest bırakılmasını veya başka bir yere nakledilmesini talep etti. Ancak Yargıç Cabell, saldırının tek seferlik bir durum olduğunu ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını ifade ederek bu talebi reddetti.

Duruşma Kısa Sürdü

Duruşma sonrası konuşan Oğuz Murat Aci’nin ailesinin avukatı Burak Erden, Bugünkü duruşma, Eylem Tok duruşmasına nispeten biraz daha kısa sürdü. Bir saat civarında bir duruşma oldu. Burada tabi bir ceza yargılaması olmadığı için, sanık Timur Cihantimur herhangi bir savunma vermedi, herhangi bir ifade de bulunmadı. Zaten hakim de söz vermedi, dinlemek istemedi. Çünkü dosya üzerinden iadeye ilişkin bir duruşma'' diye konuştu

Bir Hafta İçinde Karar Bekleniyor

Duruşmanın sonunda Yargıç Cabell, iki tarafa da 8 sayfalık beyanlarını sunmaları için bir hafta süre tanıdı ve kararın ertelenen duruşmada verileceğini belirtti. Erden, bir hafta içinde karar çıkmasını beklediklerini söyledi.

Timur Cihantimur’un Rahat Tavırları Tepki Çekti

Cihantimur’un duruşma salonuna gülerek girdiğini belirten avukat Erden, sanığın bu rahat tavırlarının aileyi rahatsız ettiğini dile getirdi. “Timur içeriye gülerek geldi yine, o meşhur gülüşünü yaptı. Bu sefer tabi yanında annesi yok, kelepçeli bir şekilde geldi. Neden güldüğünü inanın bilmiyoruz. Yani tebessüm ederek, gülerek geldi. Kendisi kelepçeliydi. Kelepçelerini çıkarttılar. Daha sonrasında hiçbir mimik sergilemedi. Aslında o da nasıl bir karar çıkacağını bekliyor ama çok rahat açıkçası. Bu da bizim canımızı sıkıyor bir yandan. Rahat olması tamam burada bir ceza yargılaması görülmüyor. Burada bir ceza çıkmayacak, iade olup olmadığının kararı çıkacak. Ama rahat olduğunu da dile getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Ne Olmuştu?

Timur Cihantimur, 1 Mart gecesi İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde, ehliyetsiz kullandığı lüks araçla yol kenarında park halindeki ATV’lere çarparak Oğuz Murat Aci'nin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Kazanın ardından annesi Eylem Tok ile birlikte Mısır’a, ardından ABD’ye kaçan Cihantimur hakkında Türkiye tarafından kırmızı bülten çıkarıldı. Anne ve oğul, Haziran ayında Boston’da yakalanmıştı. Türkiye, ikilinin iadesini talep ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP Kılıflı Dolandırıcılığa Dikkat!

CHP Kılıflı Dolandırıcılığa Dikkat!