Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Türkiye'de ilk kez bir müftü intihar etti

Türkiye'de ilk kez bir müftü intihar etti

Daha önce Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde 4 yıl müftülük yapan ve soruşturma sonucu müftülükten alınarak Balıkesir İl Müftülüğü'nde vaiz olarak atanan Mehmet Deniz intihar etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'de ilk kez bir müftü intihar etti

photo_5931369661801282240_yManisa'nın Kırkağaç ilçesinde 4 yıl müftülük yapan daha sonra  Balıkesir İl Müftülüğünde  vaiz olarak atanana Mehmet Deniz bisiklet ve motosikletle işe gitmesi ve cübbe giymemesi nedeniyle Diyanet tarafından işten çıkarılmıştı. Beş çocuk babası Mehmet Deniz intihar ederek yaşamına son verdi. Deniz’in cenazesi, memleketi Balıkesir’in Dursunbey ilçesine bağlı Beyce Mahallesi'nde toprağa verildi.

Diyanet görevine iade etmedi

Balıkesir İdare Mahkemesi, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kınama cezasını ve müftülükten atılma kararını bozarak göreve iade kararı verdi. Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı bu kararı işleme koymadı. Müftü Mehmet Deniz bunun üzerine kararı Anayasa Mahkemesi’ne taşıdı.

Mektup bıraktı

Mehmet Deniz intihar etmeden önce yaşadıklarını anlatan bir de mektup bıraktı. Mektup savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında incelenmeye alındı.

“Türkiye'de ilk kez bir müftü intihar etti."

İddia edilen bilgiye göre isminin açıklanmasını istemeyen bir müftü şunları söyledi: ''Şu anda Diyanet kaynayan kazan. Tüm teşkilat ayakta, birileri artık Diyanet'ten gitmeli. Diyanet'te bir şeyler değişmeli. Çok büyük bir etki yaptı bu intihar olayı. Ali Erbaş ve yöneticiler sabahlara kadar uyuyamadı. Türkiye'de ilk kez bir müftü intihar etti."

“Biz bunun hesabını kimden soracağız?”

Müftü Mehmet Deniz’in eşi Zeynep Deniz de şöyle konuştu: "Hayatı boyunca onuruyla yaşadı. Böyle bir insanı hangi sebepten dolayı cezalandırdılar? Bütün bu yaşananlara dayanamayarak hayatına son verdi. AYK kararları, mahkeme kararları bunlar kimin için verildi? Ali Erbaş’a sesleniyorum: Biz bunun hesabını kimden soracağız? Bunun hesabını bana, çocuklarıma kim verecek? Sorumlusu sizsiniz. Bu mahkeme kararlarına kimler müdahale edecek?''

MEHMET DENİZ KİMDİR?

Balıkesir Dursunbey İlçesine bağlı Beyce Köyü'nde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. 1985 yılında Balıkesir Merkez Eski Camii Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamladı. 1992 yılında İzmir İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. 1999 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. 1996 yılında İzmir Konak İlçesi Merkez Yeni Mahalle Camii'nde İmam-Hatiplik görevine başladı. 2000 yılında Amasya'da askerliğini tamamladıktan sonra 20 Ekim 2000 tarihinde Trabzon Akçabat Darıca İhtisas Eğitim Merkezi'ne başladı. 2003 yılında buradan mezun olduktan sonra Giresun Espiye İlçesi'nde 7 ay vaizlik yaptı. 19.03.2004 tarihinde Bayburt Aydıntepe İlçesine İlçe Müftüsü olarak atandı. 2006-2011 tarihleri arasında Almanya Münih Başkonsolosluğu'na bağlı uzun dönem Yurtdışı Din Hizmetleri'nde bulundu. Bunun akabinde bir yıl İzmir Menemen İlçesinde vaizlik yaptı. 27.08.2012-30.09.2014 tarihlerinde Bingöl Genç İlçesi'nde İlçe Müftüsü olarak görev yaptı. 14.10.2014 tarihinde Kütahya Çavdarhisar İlçesi'ne naklen atandı. Mehmet Deniz, Orta düzeyde Almanca, İngilizce ve Arapça biliyordu.

Kamer Durdu

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Güneş, Antalya’yı fethetti

Güneş, Antalya’yı fethetti