Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Asayiş “Sokak köpeği” tartışması adliyelik oldu

“Sokak köpeği” tartışması adliyelik oldu

Antalya'da 6 Mart 2022’de 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar’ın, yolda yürürken kendisini kovalayan köpeklerden kaçarken kamyon altında kalarak hayatını kaybetmesi, sokak hayvanlarına tartışmalarını beraberinde getirirken,  Hayvan Yaşamına Katkı ve Koruma Derneği Başkanı Ceyhun Güven ile kızını kaybeden Murat Pınar adliyelik oldu.  

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Sokak köpeği” tartışması adliyelik oldu

DİLAN ANDIÇ / ÖZEL HABER  Mahra'nın ölümünün ardından Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği'ni kuran baba Murat Pınar ve eşi Derya Pınar, daha önce yaptıkları yazılı açıklamada, sahipsiz köpekler nedeniyle başka canları da yitirmenin üzüntüsü içinde olduklarını bildirmişti. Son dönemde ise iddiaya göre acılı babanın adı köpek katletmekle anılmaya başladı. Hayvan Yaşamına Katkı ve Koruma Derneği (HAYKADER) Başkanı Ceyhun Güven, kızını feci şekilde kaybeden babanın kurduğu Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği'nde sokak hayvanlarının hedef gösterildiğini iddia etti.

“SOKAK KÖPEKLERİNİN ÖLMESİNE SEBEP OLUYOR”

HAYKADER Başkanı Ceyhun Güven, “Rahmetli Mahra Melin Pınar kızımız köpekten kaçarken kamyonun altında kalarak maalesef hayata veda etmişti. Babası Murat Pınar bu olaydan sonra Güvenli Sokaklar Derneğini kurarak sürekli köpekleri hedef göstermiş ve onların ölmesine sebebiyet vermiştir. Kendisi ile görüşmem tehdit olarak algılanmış beni Serik Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyet etmiştir. İfademi verdim. Serik Cumhuriyet Başsavcılığı da tutuklanmam yönünde mahkemeye kâğıt göndermiş. Ben üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum” diyerek Murat Pınar’la yaşadığı polemiği aktararak suçlamaları reddettiğini bildirdi.

“SİZİNLE AYNI MASAYA OTURMAYIZ”

Murat Pınar’ın şikayetçi olduğu Ceyhun Güven’in verdiği ifadede “Murat Pınar’ı tanımam. Vermiş olduğu ifadesini okudum… Hayvanların korunması için çalışmaktayım. Murat Pınar isimli şahsın kızı köpeklerden kaçarken kamyonun çarpmasın sonucu hayatını kaybetti. Murat Pınar isimli şahıs, Güvenli Sokaklar Derneği’ni kurarak başkanlığını yapmaktadır. Yaşadığı olay sonrası köpekleri sevmeyenleri bu derneğe üye yapmış ve çaresiz köpeklerin öldürülmesine sebep olmaktadır. Ben de kendine ait olan telefondan Murat Pınar isimli şahsı aradım ve ‘Hayvanları insanlara kötü göstermeyin’ dedim. Kendisi de bana ‘Siz köpekleri savunduğunuz sürece sizinle aynı masaya oturmayız’ dedi. Ben de bu konuşma esnasında sinirlendim ve ‘KÖPEKLER zehirlenerek ölüyorlar, sen de bir gün bu şekilde ölürsün’ söyleminde bulundum. Kesinlikle senin çok fazla vaden kalmadı demedim. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum” sözlerini sarf etti.  

“DERDİMİZ BAŞIBOŞ KÖPEKLER”

Haber merkezine gelen ihbarın ardından Güvenli Sokaklar Derneği’nin sosyal medya hesapları incelendiğinde sokak köpeklerinin saldırılarını paylaşan derneğin,  her paylaşımında hedeflerinin sahipsiz köpekler olduğunu belirterek köpekleri hedef aldığı görüldü. 

MURAT PINAR ATEŞ PÜSKÜRMÜŞ

Kızının vefatı ardından Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği'ni kuran Baba Murat Pınar, sosyal medyayı da kullanarak evsiz hayvanlara yönelik açıklamalar ve paylaşımlarda bulunuyor. Sokak köpeklerinin saldırdığı küçük bir kızı paylaşarak “Evsiz hayvanlar diye bir kavram yoktur. Sorunumuz evsiz hayvanlar değil, 50 kiloluk kurttan bir farkları kalmamış başıboş köpeklerdir. Kimsenin evsiz kuşlarla, kedilerle veya kirpilerle bir derdi yoktur! Tüm hayvanları genelleyerek konuyu saptırmayın lütfen! 5199 sayılı kanunla köpeklere dokunulmazlık verip insanlara uyguladıkları vahşeti ve şiddeti yasal güvence altına aldınız. Şiddet görmek istiyorsanız fotodaki minik kız çocuğunun kanlı yüzüne ve elbisesine bakın. Dünyalar güzeli Mahra'nın babasına randevu vermeyen siz, ne kadar köpek çobanı ve köpek maması rantçısı varsa hepsini makamınızda ağırlamışsınız. Siz 5199 sayılı kanunla insanlara ve çocuklara uygulanan başıboş köpek şiddetini ve zulmünü yasal güvenceye bağlamışsınız zaten. Yahu siz ne şiddetinden bahsediyorsunuz? Köpek saldırısı mağduru ailelerine kulak vereceğinize, köpeklerin sokaklarda kalmasından rant sağlayan çetelerle görüşüyorsunuz. Kendinizden utanmalısınız. Ağzında emzik olan bu ufak kızın başındaki kanlar sizce hangi şiddetin sonucunda olmuştur? Biz söyleyelim, benzeri bir tek Hindistan'da yürürlükte olan 5199 sayılı kanunun yasal güvence altına aldığını başıboş köpek terörü ve şiddetinin sonucudur bu. Siz bu çocukların can güvenliğini korumak için o koltuklarda oturuyorsunuz. Korumaktan acizseniz derhal o koltukları terk edin” şeklindeki paylaşımı dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul ve Ankara için aday isimleri kulislere sızdı! 'Akşener 2 partiye birden rest çekecek' iddiası

İstanbul ve Ankara için aday isimleri kulislere sızdı! 'Akşener 2 partiye birden rest çekecek' iddiası