Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş 'KAFES-36' Operasyonunda Yakalanan 18 Şüpheliden 9'u Tutuklandı

'KAFES-36' Operasyonunda Yakalanan 18 Şüpheliden 9'u Tutuklandı

Tekirdağ merkezli 7 ilde ‘KAFES-36’ operasyonunda yakalanan 18 şüpheliden 9'u tutuklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
'KAFES-36' Operasyonunda Yakalanan 18 Şüpheliden 9'u Tutuklandı
KAYNAK: İHA

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ve Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Tekirdağ merkezli 7 ilde gerçekleştirilen 'KAFES-36' operasyonunda, nitelikli dolandırıcılık, şantaj ve tehdit suçlarını işleyen yurt dışı bağlantılı organize suç örgütü mensubu 18 şüpheli yakalandı.

Operasyon kapsamında Bulgaristan uyruklu şahısların kadın profilli sahte sosyal medya hesapları üzerinden Türk vatandaşı erkeklerle irtibata geçerek müstehcen görüntülerini kayda aldıkları ve bu görüntüler üzerinden tehdit/şantaj yaptıkları belirlendi. Ayrıca şüpheli kadınların evlilik vaadiyle para talep ederek dolandırıcılık yaptığı tespit edildi.

Şüphelilerin, belli bir komisyon karşılığında Bulgaristan vatandaşı olan başka şahısları Türkiye'ye getirip çeşitli bankalardan çok sayıda banka hesabı açtığı tespit edildi. Operasyon sırasında yapılan ikamet ve araç aramalarında ise 300 bin TL değerinde döviz, 180 bin 665 TL nakit para, 33 cep telefonu, 27 sim kartı, 47 farklı bankalara ait banka kartları ve diğer sahte belgeler ele geçirildi.

Gözaltına alınan 18 şüpheliden 9'u adliyeye sevk edildi ve mahkeme tarafından tutuklandı. 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 4 kişi ise ifadesinin ardından serbest kaldı. Operasyonun, soruşturma ve yargılama sürecinde müşteki sayısının ve şüphelilerin elde ettikleri para miktarının artabileceği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanyaspor Sergio Cordova’yı Sochi’ye Kiraladı

Alanyaspor Sergio Cordova’yı Sochi’ye Kiraladı