Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Son dakika... İstanbul'da FET* operasyonu: 14 gözaltı

Son dakika... İstanbul'da FET* operasyonu: 14 gözaltı

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirilen operasyon kapsamında 14 şüpheli gözaltına alındı, 1 şüpheli firari olarak aranmaya devam ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: ANKA

İstanbul'da yapılan operasyonda, Fetullahçı Ter*r Örgütü'ne (FET*) yönelik olarak yürütülen soruşturma kapsamında 14 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Ter*r Suçları Soruşturma Bürosu'nun yürüttüğü soruşturma, FET*/P*Y ter*r örgütünün ankesörlü telefon kartları ve sabit hatlar gibi iletişim modellerini kullandığı tespitine dayanıyor.

Soruşturma sonucunda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan ihraç edilen 1 eski askeri personel, askeri okullara giriş sınavında örgüt üyelerini yerleştirmek için kullanılan kodlama bilgisi bulunduğu tespit edilen 13 kapatılan askeri okul öğrencisi ve 1 sivil mahrem imam olmak üzere toplam 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Bugün, İstanbul'da yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucunda 14 şüpheli gözaltına alındı, ancak 1 şüpheli firari olarak aranmaya devam ediyor.

Soruşturma, FET*/P*Y ter*r örgütünün ülkemizde faaliyetlerine karşı yürütülen mücadelenin bir parçası olarak gerçekleştiriliyor. Örgütün, devlet kurumlarına sızarak darbe girişiminde bulunması ve ülkemizde birçok insanın hayatını kaybetmesine neden olması, Türkiye'de FET* ile mücadelenin önemini arttırdı. Son yıllarda gerçekleştirilen operasyonlar ve yürütülen soruşturmalar, FET*/P*Y ter*r örgütüne karşı etkili bir mücadele yürütüldüğünü gösteriyor.

Bu son operasyon, FET*/P*Y ter*r örgütüne karşı yürütülen mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Halkımızın güvenliği ve ülkemizin istikrarı için yapılan bu çalışmaların sürdürüleceği ve FET*/P*Y ter*r örgütünün ülkemizde faaliyetlerine karşı etkili bir şekilde mücadele edileceği belirtiliyor. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İş yerinde çıkan yangın maddi zarara neden oldu

İş yerinde çıkan yangın maddi zarara neden oldu