Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Fatih Camii Saldırganının Duruşması Başladı: İmamın İfadesi Mahkemede Yankılandı

Fatih Camii Saldırganının Duruşması Başladı: İmamın İfadesi Mahkemede Yankılandı

Fatih Camii'nde gerçekleşen saldırıya dair mahkeme süreci başladı. İmamın ve diğer müştekilerin ifadeleri dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fatih Camii Saldırganının Duruşması Başladı: İmamın İfadesi Mahkemede Yankılandı
KAYNAK: İHA

Fatih Camii’nde, 8 Ocak 2024’te imam Galip Usta’ya 'hocam bir şey sorabilir miyim' diyerek bıçakla saldırdığı iddia edilen Ömer Salgın'ın yargılanması başladı. İddiaya göre, saldırı sırasında iki kişi de yaralandı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada müştekiler Galip Usta, Bilal Erdem ve 16 yaşındaki Y.İ. hazır bulundu. Tarafların avukatları duruşmada yer alırken, sanık Salgın katılmadı.

İfade veren müşteki Galip Usta, akşam namazını kıldırırken aniden saldırıya uğradığını belirtti. Kendisini uyarıp tanımadığını ifade ettiği saldırganın, saniyeler içinde kendisine bıçakla saldırdığını ve aynı anda öğrencileri de hedef aldığını dile getirdi. Olay sırasında ölümden döndüğünü ve adalete güvendiğini vurguladı.

Diğer Müştekinin Tanıklığı

Bir diğer müşteki Bilal Erdem, saldırının şiddetini anlattı. Saldırganın hızlıca imamın üzerine atladığını ve kendisini ayırmaya çalışırken de bıçakladığını ifade etti. Erdem, saldırganın hala saldırmaya devam edeceğini düşünerek müdahale ettiğini söyledi.

Sanığın Ailesinden Tanık İfade

Sanık Salgın'ın babası, oğlunun son dönemde değişen davranışlarından bahsetti. Uykusuzluk, kilo kaybı ve içine kapanıklık gibi belirtiler gösterdiğini dile getirdi. Ayrıca, oğlunun namazını kılan biri olduğunu ve ailenin onu bu durumdan çıkaramadığını söyledi.

'Kasten öldürmeye teşebbüs'

Mahkeme, tutukluluk halinin devamına hükmetti ve duruşmayı erteledi. Sanık Salgın hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 18 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Salgın'a toplamda 19 yıl 6 aydan 34 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Afyonkarahisar'da Silahlı Çatışmada Hayatını Kaybeden Gençten Sonra Gözaltılar Geldi

Afyonkarahisar'da Silahlı Çatışmada Hayatını Kaybeden Gençten Sonra Gözaltılar Geldi