Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Asayiş Antalya’da turisti kazıklayan esnafa ceza

Antalya’da turisti kazıklayan esnafa ceza

Antalya'da bir esnaf, sattığı Parliament sigarayı turistte ayrı Türk'e ayrı satarak illegal bir şekilde yaptığı satıştaki videonun ardından para cezası aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da turisti kazıklayan esnafa ceza

SÜLEYMAN GEZİCİ

Antalya'da bir esnafın Parliament sigarayı turiste ayrı Türk müşteriye ayrı tarifeden illegal bir şekilde sattığı görüldü. Fahiş fiyat uyguladığı ifşa olan esnaf turistten yana olan Türk müşteriden de sattığı sigarayı geri aldı. O görüntülerin ardından sahtekar esnafa 21 bin 936 TL idari para cezası uygulandı.

Ekran görüntüsü 2023-09-19 174419

TURİSTE FARKLI TÜRK'E FARKLI TARİFE

Antalya'da fırsatçı bir esnafın müşteri kazıklama girişimi kameraya yakalandı. Türk müşteriye 52 liradan sigara satan esnaf, hemen ardından dükkanına gelen yabancı turistten aynı sigara için 4 Euron yani 116 TL istedi. Turist, bu tavır karşısında beraber olduğu bir önceki müşteriye yapılan satışın fiyatını sordu. Esnaf bu kez, bir önceki müşteriden fiyatı söylememesini isteyerek turistlere ayrı tarife uyguladıklarını söyledi. Türk müşteri de duruma itiraz edince, fırsatçı esnaf sattığı sigarayı geri istedi. O sırada açık olan gizli kamera kayıttaydı. Tüm olan biten kazıklama girişimi kayıt altına alındı. O görüntüler sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

CEZADAN KAÇAMADI

Antalya Valiliği resmi sosyal medya hesabından sahtekar esnafın illegal şekilde satış yapmasına ilişkin idari para cezası uyguladığını açıkladı. Antalya Valiliği "Bazı basın/yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan “Antalya’da bir Türk esnaf, 55 liralık sigarayı turistlere 116 TL’ye satmaya çalıştı.” başlıklı haberler ve paylaşımlar üzerine yapılan araştırmalar sonucu ilgili iş yeri ve esnaf tespit edilmiş olup, 21.936 TL idari para cezası uygulanmıştır" ieklinde açıklama yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BİR ÜLKEDE DAHA TİKTOK YASAKLANDI

BİR ÜLKEDE DAHA TİKTOK YASAKLANDI