Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Adana Merkezli 20 İlde Sibergöz-23 Operasyonunda 146 Şüpheli Yakalandı

Adana Merkezli 20 İlde Sibergöz-23 Operasyonunda 146 Şüpheli Yakalandı

Adana merkezli gerçekleştirilen Sibergöz-23 operasyonunda 146 şüpheli yakalandı. Suç örgütlerinin bilişim sistemlerini kullanarak vatandaşları dolandırma girişimlerine karşı önemli bir adım atıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana Merkezli 20 İlde Sibergöz-23 Operasyonunda 146 Şüpheli Yakalandı
KAYNAK: İHA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana merkezli 20 ilde gerçekleştirilen 'Sibergöz-23' operasyonu kapsamında yakalanan 146 şüpheliyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, operasyonun bilişim suçlarına karşı kararlı mücadelenin bir göstergesi olduğunu belirterek, vatandaşların haksız kazanç vaadiyle dolandırılmasına asla izin vermeyeceklerini vurguladı.

Suç Örgütlerinin Bilişim Sistemleriyle Mücadele

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyon, suç örgütlerinin bilişim sistemlerini kullanarak vatandaşları dolandırma girişimlerine karşı önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince gerçekleştirilen operasyonlar, 20 ilde eş zamanlı olarak icra edildi.

Sahte Yatırım Uygulamalarıyla Vatandaşları Dolandırıyorlardı

Şüphelilerin, Meta Trader-4, Meta Trader-5 ve Vakıf Capital Yatırım gibi mobil uygulamaları kullanarak vatandaşlarla iletişime geçip 'Forex Yatırım Vaadiyle Yüksek Kazanç' sağlama teması üzerinden dolandırıcılık yaptığı belirlendi. Sahte yatırım uygulamaları aracılığıyla gerçek olmayan kazançlar gösterilerek vatandaşlardan para talep edildiği tespit edildi.

El Konulan Mal Varlıkları

Operasyonlar neticesinde 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet pompalı av tüfeği, 35 adet kripto varlık madenciliği cihazı ile birlikte 2 milyon 596 bin TL nakit para ve çok miktarda altın, döviz ile dijital materyale el konuldu. Ayrıca yaklaşık 300 milyon TL değerinde taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulmak üzere adli işlemler başlatıldı.

Kahraman Polislerimiz Tebrik Edildi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonlara katılan polis ekipleri başarılı operasyonlarıyla takdir topladı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, emniyet güçlerini tebrik ederek, suç örgütlerine karşı yürütülen mücadeleye devam edileceğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan Görevden Alındı: Yerine Yeni Atama!

Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan Görevden Alındı: Yerine Yeni Atama!